Melanggan Melalui Email PERCUMA

Jika anda tidak mahu ketinggalan post di blog ini, anda boleh melanggan terus ke mailbox email anda; dan saya berjanji tidak akan berkongsi, menukar, menjual atau mendedahkan alamat email anda dalam apa jua cara sekalipun.

Enter your email address:

Delivered

11 Pekerjaan Pelik Di Pejabat GOOGLE

Wednesday, July 17, 2013 ·
Adakah anda pernah membayangkan bekerja di syarikat sebesar Google? Kalau saya pernah dan teringin sangat untuk bekerja di sana. He he he. Tapi kerja apa di Google? jadi tukang Masak? Ha ha ha. Tapi mungkin inilah impian hampir semua orang. Malangnya, tak semua orang mengambil jurusan yang berkaitan dengan teknologi dan mendapat nilai sempurna seperti yang dikehendaki Google.

kerja Inilah Pekerjaan Aneh yang Ada di Google,Namun jangan risau, kerana  syarikat yang berpangkalan di Amerika Syarikat itu tidak hanya mencari mereka yang genius di bidang teknologi. Dipetik dari Businessinsider, berikut 11 pekerjaan atau kedudukan yang mungkin tidak akan anda percaya ada di pejabat Google.

1. Dance Program Manager
Hairan? Tapi inilah kenyataannya. Google sengaja mengupah orang untuk mengajar tarian dan yoga di studio tarian milik mereka. Tujuannya tidak lain untuk membuat pekerja tetap sihat.

2. Massage Therapist
Jangan bimbang !penat atau badan sengal ketika bekerja. Para pekerja ini siap memberi urutan untuk anda.

3. Nutritionist
Tak ada lagi alasan jajan sembarangan ketika rehat makan tengah hari. Google menyajikan pelbagai santapan berkhasiat tinggi yang dipilih oleh para Nutrisionist.

4. Ergonomics Specialist
Tugasnya mengatur ruang kerja anda agar selesa dan menyihatkan. Mereka memastikan para pekerja yang lain tidak menderita sakit punggung ketika bekerja. Cukup aneh kan?

5. Fitness Program Manager
Para pekerja bertugas untuk membuat pekerja lain mempunyai badan profesional. Jika anda ingin kurus dan mengurangkan berat badan, cubalah melamar pekerjaan di Google.

6. Transportation Program Manager
Tentunya seseorang harus menetapkan alur pengangkutan para pekerja di Google, misalnya basikal. Orang yang bekerja di posisi ini harus memastikan semua pekerja boleh mundar mandir dengan mudah.

7. Jolly Good Fellow
Tugasnya adalah sebagai motivator agar setiap pekerja bekerja secara maksimum.

8. Green Team Lead
Mereka diwajibkan mengurus kecekapan tenaga pada bangunan pejabat dan mencari sumber makanan yang mesra alam sekitar.

9. Food Scientist
Orang-orang ini bertugas melakukan eksperimen tentang makanan yang percuma disediakan, seperti coklat M & M.

10. Childcare Center Preschool Teacher
Para guru ini bertugas mengajar dan menyelia kemudahan penjagaan kanak-kanak yang Google tawarkan di beberapa pejabatnya.

11. Intergalatic Federation King Almighty and Commander of the Universe
Rasa aneh? Jabatan yang dipegang oleh Tiffany Montague ini bertujuan untuk menjalankan projek luar angkasa Google, seperti menghantar robot ke bulan
0 Puteri amani :

Blog Puteri Amani

Penafian: Blog puteri-amani.blogspot.com tidak akan bertanggungjawab di atas apa-apa kehilangan atau kerugian oleh penggunaan maklumat dari blog ini. Sebarang komen di blog ini adalah dibawah tanggungjawab pemberi komen. puteri-amani.blogspot.com tidak akan bertanggungjawab jika timbul sebarang masalah dari komen yang diberikan. Segala artikel, gambar dan video dalam blog ini bukan hak milik sepenuhnya puteri-amani.blogspot.com, ia diambil dari pelbagai sumber seperti yang dikreditkan.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Iklan

.

Google+ Followers

Followers

SponSor By Nuffnang

Iklan

.