Melanggan Melalui Email PERCUMA

Jika anda tidak mahu ketinggalan post di blog ini, anda boleh melanggan terus ke mailbox email anda; dan saya berjanji tidak akan berkongsi, menukar, menjual atau mendedahkan alamat email anda dalam apa jua cara sekalipun.

Enter your email address:

Delivered

Tawaran Bekerja Di Rumah

Thursday, January 28, 2010 · 0 Puteri amani

Tawaran ini terbuka kepada sesiapa sahaja yang berminat untuk menjana pendapatan sampingan hanya dari rumah.

Tawaran ini diberikan kepada anda yang berminat untuk menjadi pengedar produk kami iaitu produk fokus minda.Dengan menjadi agen produk fokus minda anda mampu menjana pendapatan sampingan hanya perlu kerja dari rumah sahaja.Modal minima yang diperlukan hanya RM475 dan anda boleh menjana pendapatan sehingga RM350 seminggu.

Keterangan Produk
Otak juga memerlukan makanan,neutrian atau zat zat yang didapati dari makanan harian kita.Pemakanan ini mempengaruhi fungsi otak dan juga kecergasan otak seseorang.Zat makanan seperti protien,lemak,glukos,garam galian serta vitamin penting terhadap perkembangan dan kecergasan otak manusia.


Fokus minda bertindak mengaktifkan serta merangsang otak para pengguna.Diperkaya dengan vitamin C,E,mineral,glukos,magnesium,kalsium dan potassium yang membantu kecergasan dan kecerdasan dan daya fikir.Produk ini dibacakan dengan ayat yasin,ayat kursi serta doa doa penerang hati bagi menambahkan lagi keberkesanannya.


keberkesanan dari mengambil vitamin tambahan ini ialah
1) meningkatkan IQ para pelajar,kanak kanak dan orang dewasa.
2) mengekalkan kecergasan dan kecerdasan
3) mengaktifkan tindakan balas neuron
4) menambah keyakinan diri
5) menambah minat serta tumpuan pada pelajaran dan pekerjaan

ANDA AKAN RASAI PERUBAHAN DALAM MASA SEBULAN.
**Mengandungi 120 biji tablet.
**Jaminan wang dikembalikan sekiranya selepas penggunaan tiada perubahan.

Sekiranya anda berminat atau ingin mengetahui lebih lanjut boleh hubungi En suhaizat ditalian 017 7722044 atau email ke iezats[at]yahoo.com



Biar Betul? 6 Juta Backlink Ke Blog Anda!

Tuesday, January 19, 2010 · 6 Puteri amani


Pernah tak dulu korang terima surat berantai yang suruh masukkan wang pos ke dalam akaun tertentu dan nama pertama akan dibuang kemudian nama no.2 akan naik no.1 dan seterusnya..Hari ini benda tu diaplikasikan dalam mendapatkan backlink..Xpasti keberkesanannya tapi apa kata kita cuba je. Kalau fikir logik ada benar jugak guna cara ini..Jom kita cuba..bukan bayar pun percuma jer..

Perkara yang harus anda lakukan adalah mengikuti langkah-langkah berikut:-

1. Tulis posting artikel seperti posting dalam blog ini, atau copy-paste artikel ini. Kemudian beri tajuk yg menarik.

2. Anda hanya cuma meletakkan Link URL di bawah ini untuk artikel yang anda tuliskan dalam blog / web anda.

1. Asli Softare
2. Lirik Musik Indo
3. Asing Music Lyrics
4. Free Templates
5. Jogja-Blogger
6. Tutorial Blogging | Internet Bisnis Online
7. pVidia Blog
8. Stop Dreaming Start Action (Jonru)
9. Bisnis di Internet
10. Blogging-Surfer
11. Tintalughahwi
12. Igauan
13. Ad-dai’
14. RezqiDotCom – Hidup Untuk Memberi
15. Puteri amani suka suki


PERATURAN

1. Sebelum anda meletakkan web-web di atas di komuniti Link URL ke posting web / blog anda, sila hapuskan link nombor 1.Selepas itu pindahkan Link no.2 menjadi no.1, yang No.3 jadi No.2, yang No.4 jadi No.3 dan seterusnya. Setelah itu masukkan link anda di urutan bawah (No.15).

2. Ingat! Jangan Ubah urutan daftar link itu.
Jika setiap blogger mengikuti formula tersebut,maka bakal menghasilkan backlink seperti berikut:

3. Harus jujur dan jangan buang link-link dan diganttikan dengan link-link yang lain.

Bila posisi anda pada no.15, jumlah backlink = 1
Posisi no.14, Jumlah backlink = 5
Posisi no.13, Jumlah backlink = 25
Posisi no.12, Jumlah backlink = 125
Posisi no.11, Jumlah backlink = 625
Posisi no.10, Jumlah backlink = 3,125
Posisi no.9, Jumlah backlink = 15,625
Posisi no.8, Jumlah backlink = 78,125
Posisi no.7, Jumlah backlink = 390,625
Posisi no.6, Jumlah backlink = 1,953,125
Posisi no.5, Jumlah backlink = 9,765,625
Posisi no.4, Jumlah backlink = 48,828,125
Posisi no.3, Jumlah backlink = 244,140,625
Posisi no.2, Jumlah backlink = 1,220,703,125
Posisi no.1, Jumlah backlink = 6,103,515,62

YA LEBIH DARI 6 JUTA BACKLINK !!!

Bayangkan jika ini boleh berjalan dengan sempurna maka anda akan mendapatkan backlink maksimum 6,103,515,62 dari berbagai blog yang anda tidak akan pernah membayangkan sebelumnya.Jika ada pengunjung ke blog anda dari Link List yang disebutkan di atas maka anda akan secara automatik mendapatkan lalu lintas ke web / blog anda juga.

Ingat! Aturan permainan,link blog anda harus mulai dari urutan (No.15), sehingga hasil anda dapat Maksimum backlink. Jangan salahkan aku jika anda tidak mengikuti formula ini dengan betul dan link anda tiba-tiba berada di urutan No.1 dan menghilang di daftar link. Jadi mulai urutan adalah di bahagian bawah (No.15).

OK..SELAMAT MENCUBA..SEMOGA SAMA-SAMA BERJAYA.



Tidak menyalahi syari’at dan sebaik-sebaiknya untuk dakwah

Monday, January 18, 2010 · 5 Puteri amani


“Era 90an boleh dikatakan waktu awal kemunculan blog di laman maya. Mengikut sumber yang diperolehi blog yang paling awal wujud adalah halaman What’s New melalui browser Mosaic yang dihasilkan oleh Marc Anderson pada tahun 1993. Mosaic adalah browser pertama sebelum adanya Internet Explorer seperti mana yang terdapat di komputer para pembaca sekalian.


Bilangan mereka yang menggunakan blog bertambah pesat dari semasa ke semasa. Walaupun begitu,isi blog-blog yang dihasilkan tidak serupa. Ada yang menggunakan blog sebagai coretan pengalaman hidup,a da juga sebagai tempat meluahkan pendapat, ada pula yang menjadikan ianya sebagai tempat menyebarkan berita yang tidak diyakini kesahihannya atau berunsur fitnah.


Walau apa sekalipun tujuannya blog dihasilkan yang paling penting ialah ianya tidak menyalahi syari’at dan sebaik-sebaiknya blog yang dihasilkan berunsurkan dakwah,menyeru manusia pada kebaikan dan mendekatkan diri pada Yang Maha Pencipta. Seperti mana disebutkan di Surah Al-’Asr ayat 2 dan 3. “Sesungguhnya manusia berada dalam kerugian,kecuali orang-orang yang beriman dan mengerjakan amal kebajikan serta saling menasihati untuk kebenaran dan saling menasihati untuk kesabaran”.


Dewasa ini,kita lihat banyak blog-blog yang dihasilkan berbentuk ulasan isu semasa yang tidak kita yakini kesahihannya. Tambahan pula perkhabaran berita daripada media-media negara kita sekarang ada yang tidak mengikut fakta sebenar. Sesetengahnya menyeleweng untuk disesuaikan mengikut kehendak pihak-pihak yang tertentu. Sedarkah kita bahawa sesuatu berita yang tidak benar jika disebarkan di blog akan membawa kepada tersebarnya khabar angin secara meluas sekaligus mendatangkan dosa yang berlipat ganda kepada si pemilik blog.


Firman Allah S.W.T dalam Surah Al-Hujurat,ayat 6,”Wahai orang yang beriman,jika datang kepada kamu seorang fasik membawa sesuatu berita, maka selidik (untuk menentukan) kebenarannya,supaya kamu tidak menimpakan sesuatu kaum dengan perkara tidak diingini,dengan sebab kejahilan kamu (mengenainya) sehingga menyebabkan kamu menyesali perkara yang kamu lakukan”.


Lebih-lebih lagi jika berita yang dipaparkan berbentuk fitnah. Dosa membuat fitnah digolongkan sebagai dosa sesama manusia. Justeru,dosa itu tidak akan diampunkan Allah,melainkan orang yang difitnah itu memberi keampunan terhadap perbuatan itu. Fitnah yang membabitkan seorang sahaja pun sudah menjadi satu beban pada si pemfitnah untuk mendapatkan kemaafan,apatah lagi jika ianya membabitkan kelompok manusia yang ramai.Sabda Rasulullah S.A.W. yang mana bermaksud: Tidak masuk syurga orang yang suka menyebarkan fitnah (Hadis riwayat Bukhari dan Muslim).


Dosa menyebar fitnah umpama api membakar ranting kering kerana ia cepat merebak dan akan menjadi abu sepenuhnya. Dosa menyebar fitnah menyebabkan pahala terdahulu dihilangkan sehinggakan penyebar fitnah akan menjadi muflis di akhirat nanti. Bak kata pepatah,siapa yang makan cili dia yang terasa pedasnya. Sama-sama kita muhasabah diri dan berubah. Mudah-mudahan kita semua mendapat keampunan dan rahmatNya.


p.s : Terbaru rahsia kejayaan sebenar



Panas: Juara Vokal AJL 24 TV3 Cium Pipi Mas Idayu

Wednesday, January 13, 2010 · 4 Puteri amani

Wajarkah Semua ini?...Lu pikirlah sendiri!!!!


Apa sudah jadi dengan negara Islam Malaysia Hadhari ini agaknya. Dalam masa rakyat sedang sibuk memperkatakan tentang “khalimah Allah” tiba-tiba kita disaksikan pula dengan satu adengan peluk cium yang sungguh memualkan. Kami tidak sempat untuk menyaksikan adengan tersebut sebenarnya.


Namun, daripada laporan yang disampaikan dan email yang diterima mengatakan mereka amat terkejut dengan tindakan artis yang bernama “Black” (foto), mencium kedua-dua pipi kiri dan kanan artis dangdut “Mas Idayu” selepas diumumkan sebagai pemenang kategori Vokal Terbaik Anugerah Juara Lagu 24 terbitan TV3 baru-baru ini. Beliau yang membawa lagu Aku Rindu Sayang Kamu, berbuat demikian dengan disaksikan oleh jutaan rakyat Malaysia yang menyaksikan rancangan itu secara langsung.

Sebelum ini memang sudah banyak kami menerima maklumat tentang sikap kedua-dua artis ini sebenarnya. Untuk makluman, Black adalah merupakan Juara Bintang Realiti TV “Mentor” yang turut disiarkan oleh stesyen TV swasta itu sebelum ini. Manakala Mas Idayu adalah Mentor kepada penyanyi berkenaan.


Telah banyak disaksikan adengan panas yang melibatkan kedua-dua artis berkenaan, namun semuanya bagai dilupakan seolah-olah negara ini bukannya sebuah negara Islam. Ramai yang melihat perkara itu adalah biasa bagi seseorang artis. Ini kerana mereka telah dididik dengan budaya Sekular UMNO yang sukakan hiburan, sedangkan program agama mereka pinggirkan. Jika dibiarkan berterusan maka sudah pasti akan rosak generasi Islam di Malaysia pada masa akan datang.


Adengan peluk, cium, minum arak, berpeleseran dan sebagainya seolah-olah sudah menjadi adat resam artis-artis kita pada masa ini. Maka itulah kita tidak hairan perkara seperti ini akhirnya ditiru oleh anak-anak muda 1Malaysia.

Mereka sudah berani merakamkan berbagai adengan panas perlakuan tidak senonoh mereka untukd dijadikan bahan tontonan umum. Namun, kejadian cium yang berlaku antara Black dengan Mas Idayu itu amatlah tidak wajar sama sekali. Tambahan pula rancangan itu disiarkan secara langsung dan disaksikan oleh pelbagai golongan masyarakat termasuk golongan muda dan kanak-kanak. Aksi tersebut jelas sekali bertentangan dengan norma-norma kehidupan manusia terutamanya orang Melayu.


Malah, dari sudut agama Islam sendiri ianya adalah “haram”. Namun, kenapa ia dibiarkan oleh pihak berkenaan. Rancangan hiburan yang jelas melalaikan itu bukan sahaja berjaya memesongkan minda rakyat malah menjadi agen perubahan kerajaan UMNO dan BN sebenarnya. Tambah menyedihkan, terdapat Menteri UMNO sendiri iaitu Datuk Rais Yatim sanggup meluangkan masa untuk memberikan hadiah dan bersekongkol dengan aktiviti maksiat seperti itu.


Apakah ini mencerminkan budaya orang Melayu seperti yang diwar-warkan selama ini agaknya. Oleh itu, diharapkan pihak media “mengharamkan” kelibat kedua-dua artis tersebut selepas ini. Mereka jelas sekali menghina agama Islam dan maruah orang Melayu di mata kaum lain. Mereka sepatutnya dihukum dan digam !!..


sumber pahangdaily


p.s: Selamat hari jadi mama :)



40 cara untuk menarik trafik

Tuesday, January 12, 2010 · 0 Puteri amani

Hari ini saya ingin berkongsi kepada anda tentang lebih 40 cara untuk menarik trafik. Tapi ianya berbahasa inggeris. Bagi saya apa salahnya jika saya ingin berkongsi kepada semua kawan2 saya. Sememangnya 40 cara ini adalah terbaik untuk menarik trafik ke laman web anda.

Ini 40 cara untuk tarik trafik tersebut:


1. Write and submit articles to the article directories. You can use free and paid sources.
2. Get links to your site from other sites.
3. Leave comments on other people's blogs with a backlink to your site.
4. Participate and post in forums and discussion groups and have a link to your site in your signature.
5. Write a press releases and submit them to press PR sites.
6. Use craiglist to advertise your site.
7. Do search engine optimization for your site for main keywords.
8. Start a blog and submit it to the 100's of free blog directories. Use blog/ping/tag technology. Use RSS on your blogs. Use multiple domains to post your blogs. Use various C-class IP for your hosting.
9. Use a signature with your site URL in every email you send out.
10. Use customized 404 error page which redirects people to your home page. Use with coution though. Google
11. Use Pay per click advertising on various SE. Remember that Google is not the only game in the town.
12. Use "bookmark this site" on your website.
13. Use a tell-a-friend script on your site. It's an old technique and in many case it does not work. But using some scripts with encouraging users to do so it may work.
14. Submit articles that includes a link to your website to ezine publishers in your niche.
15. Give away a freebie (ebook, report, e-course, software) to spread the word about your business and keep people coming back to your site.
16. Submit your site to any related to your niche directories.
Some will require a link back and some will not. Look for directories with high PR.
17. Participate in a banner /link/traffic exchange program. May not work for majority. But some have success with them.
18. Purchase misspelled variations of your competitors domain names
19. Purchase expired domains from the same niche.
20. Pass out business cards. Used direct mailing.
21. Use offline media for advertising.
22. Use outdoor signs, local billboards.
23. Use advertisement on your car ( license plate, signs, stickers, etc) 24. Give away t-shorts,caps, pens, calendars, etc. with domain on them 25. Start and affiliate program if you are selling your own product ( this is a must).
26. Build relationships with future joint venture partners.
27. Build Network with other people at seminars or other live events.
28. Use web 2.0 properties such as myspace, squidoo. Etc.
29. Use video with web 2.0 video social network sites.
30. Conduct and publish surveys to your website.
31. Start your own newsletter or ezine or anything else to build your mailing list (this is a must). Use autoresponders for maintaining your mailing campaigns.
32. Buy advertisement on other related to your niche sites and ezines.
33. Send a free copy of your product to other site owners in exchange for a product review.
34. Offer your product as bonus for other people's products.
35. Use ebay to sell your product or link to your site.
36. Post on free classified ads on any of the sites that allow link to your site.
37. Exchange links with other related sites.
38. Advertise on your own or other people product's "thank you" pages.
39. Buy easy to remember domain name.
40. Use Amazon profile to submit reviews for products that you have bought ( or used).
41. Get referrals form similar but non-competing sites.
42. Create and sell a product with resell or giveaway rights and include a link to your site in it o others pass it around for you.
43. Provide testimonials for products you have used in exchange for a backlink to your site. may penalize you for this technique as it considered as cloaking.

44. Use black/grey hat techniques (if you feel comfortable with it). Many of successful "gurus" use those techniques but they will never tell you about it.

Trafik begitu penting kepada semua jenis web perniagaan. Jika trafik anda tinggi, maka kebarangkalian untuk anda menghasilkan jualan juga adalah tinggi. Maka, produktiviti anda akan capai pada tahap yang optimum dan maksimum.

Salah satu
cara pemasaran terbaik adalah dengan memiliki autoresponder. Namun masih ramai yang mempunyai autoresponder berbayar tetapi berasa rugi kerana tidak mampu membuat jualan dengan baik. Ini disebabkan mereka gagal membuat follow up dengan baik



Search Engine Optimization For Dummies

Wednesday, January 6, 2010 · 0 Puteri amani


Given the vastness of the world wide web and the infinite number of web pages, it is easy to see the importance of ranking high on search engine return pages (SERPs). In an ideal world, the best webpage which contains a wealth of accurate content, helpful links and nice pictures to boot would be at the top.


However, the world of the web is less than ideal. Many businesses will, happily, pay large sums of money to SEO experts expecting a high ranking. If the business is able to keep the competitors at bay and the return on investment (ROI) is large enough, then the price is justified, and rightly so.

But, what about the smaller businesses; the ones that are unable to pay for their own SEO experts? Can there really be such a thing as search engine optimization for dummies? By the way, that is just a term; no offense intended!

The short answer is yes, but it will require time and effort. The first and most important task is to have accurate and relevant content. The use of keywords is extremely important, as well. Search engines use spiders to crawl webpages and they index or rank them according to their content and the use of keywords. Assume for a moment, that the webpage is about golf. Golf would definitely be a keyword, but so could tees, drivers, fairways, bogey, etc. Keywords should be used in the title and, thoughtfully, throughout the rest of the page. However, be wary of using keywords too many times and do not use keywords that are irrelevant, such as bowling. The page should feel natural when it is being read. If it does not, then the use of keywords needs to be adjusted.

Once the webpage is well written with entertaining and accurate content, it may be submitted to search engines. This can be done by checking with the individual search engines, such as Yahoo, Google and others. Typically, larger search engines will automatically submit to their network of smaller search engines. There are businesses that will submit for you, but it is relatively easy to do.

Before or after the initial submission, links should be exchanged with other sites. For example, the golf webpage could find sites that are related and relevant to link to such as golf equipment sites, golf clothing sites and such. These sites can be contacted and, in return, they will post a link to the golf website. Link exchanges may be used, as well as social networking sites. Is there an employee or friend who blogs frequently about golf or sports, in general? Link your site to the blog. Search engine optimization for dummies is less about the technical processes and more about creativity and ingenuity, so get started and watch the ranking rise!



Bertindak segera ,Masyarakat Islam bantah keputusan mahkamah benar gereja guna kalimah

Sunday, January 3, 2010 · 2 Puteri amani

KUALA LUMPUR: Pemimpin Islam semua parti politik dan badan bukan kerajaan (NGO) Islam yang bimbang dengan implikasi keputusan Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur membenarkan majalah Herald-The Catholic Weekly menggunakan kalimah Allah dalam penerbitannya, mahu kerajaan menyegerakan proses rayuan terhadap keputusan itu.

Mereka berpendapat keputusan mahkamah Khamis lalu itu melanggar Perlembagaan Persekutuan yang memperuntukkan Islam sebagai agama rasmi dan mahu ia diperhalusi supaya sensitiviti agama dan kaum di negara ini diambil kira. Naib Presiden Umno, Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi melihat isu itu sebagai amat bahaya dan perlu diselesaikan segera kerana tidak mahu peristiwa Natrah di Singapura berulang di Malaysia.

"Penggunaan perkataan Allah (dalam majalah Herald-The Catholic Weekly) secara tidak langsung menyebarkan dakyah `Christianity' di kalangan orang Islam yang bertentangan dengan Perlembagaan Persekutuan bahawa agama lain tidak boleh disebarkan kepada orang Islam. Perkara ini harus dilihat oleh pengamal undang-undang, sama ada kehakiman mahupun guaman.

"Kita mengharapkan keadilan. Kes ini perlu diteliti bukan saja dari aspek perundangan sivil, tetapi juga perundangan syariah serta maksud tersirat Perlembagaan Persekutuan dan sensitiviti umat Islam," katanya.

Beliau meminta semua pihak menghormati keputusan Majlis Fatwa Kebangsaan bahawa perkataan Allah hanya boleh digunakan oleh orang Islam.

Ketua Wanita Umno, Datuk Seri Shahrizat Abdul Jalil berkata, pergerakan itu bimbang dengan implikasi yang timbul berikutan keputusan mahkamah itu dan akan berjuang bagi menentukan kedudukan serta kesucian agama Islam tidak dicemarkan.

"Jika perlu kami akan memohon perkenan menghadap Yang di-Pertuan Agong," katanya dalam kenyataan yang dikeluarkan semalam.

Beliau berkata, Wanita Umno juga akan mengadakan pertemuan dengan Menteri Dalam Negeri Datuk Seri Hishammuddin Hussein dan Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Jamil Khir Baharom bagi membincangkan isu itu.

Bekas Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad berpendapat walau apa pun alasan yang diberi sebagai justifikasi keputusan berkenaan, ia tetap menimbulkan kemarahan umat Islam di negara ini.

"Terjemahan 'God' yang diguna dalam agama lain dalam bahasa Melayu atau Arab ialah 'Tuhan', bukan Allah. Allah spesifik Tuhan bagi orang Islam. Kalau mereka faham mereka akan guna perkataan Tuhan, bukan Allah.

"Saya akui kalimah Allah diguna di Sabah dan Sarawak sebelum mereka masuk (bergabung) dalam Malaysia... tetapi di Semenanjung kita tak pernah dengar pula," katanya selepas menyampaikan ucaptama pada Konvensyen Mahasiswa Melayu di Universiti Malaysia Terengganu (UMT), semalam.

Pada 16 Februari tahun lalu, Ketua Paderi Roman Katolik Kuala Lumpur Tan Sri Murphy Pakiam, sebagai penerbit majalah itu, memfailkan permohonan untuk semakan kehakiman bagi menuntut satu deklarasi bahawa keputusan Menteri Dalam Negeri melarang beliau menggunakan perkataan "Allah" dalam majalah itu adalah haram dan perkataan itu bukan eksklusif bagi agama Islam.

Timbalan Presiden Pas, Nasharuddin Mat Isa berharap rayuan segera dilakukan kerana melihat semacam ada satu usaha cuba merobek keadaan sehingga timbul kekeliruan di kalangan umat Islam.

"Ini bukan isu politik, ini isu akidah, tauhid yang umat Islam tidak akan beri respon (maklum balas) senyap terhadap isu ini," katanya.

Ketua Dewan Ulama Pas, Datuk Harun Taib, juga berharap kerajaan menyegerakan proses rayuan itu kerana ia melanggar peruntukan Perlembagaan Persekutuan yang memberi jaminan orang bukan Islam tidak boleh melakukan sesuatu yang boleh meragukan umat Islam.

Naib Presiden Pas, Datuk Tuan Ibrahim Tuan Man, berkata kalimah Allah dalam akidah adalah membabitkan soal tauhid dan isu berkenaan perlu diteliti secara halus dan jika perlu, ada campur tangan Majlis Raja-Raja untuk membuat keputusan bagi mengelak suasana tegang dalam masyarakat.

"Jika kalimah Allah digunakan dalam agama Kristian, ia tidak membawa maksud sebenar dalam al-Quran kerana tidak menggambarkan ketauhidan.

"Kita tidak nafi ada istilah yang Allah sebut mengenai penggunaan Allah oleh bukan Islam, contohnya `Kalau kamu tanya mereka siapa yang menjadikan langit dan bumi, nescaya mereka kata Allah. Dalam konteks penciptaan memang mereka mengatakan Allah tetapi nilai ketauhidan yang membezakan antara Islam dan bukan Islam," katanya.

Ahli Parlimen Kulim Bandar Baharu, Zulkifli Nordin dari PKR berpendapat keputusan mahkamah berkenaan tidak tepat dan boleh dipertikaikan, malah akan menyebabkan kekeliruan dan mengganggu ketenteraman dan keselamatan awam.

Beliau dalam kenyataan media di laman blognya, berkata keputusan itu secara tidak langsung mencabar dan melanggar Artikel 11 (4) Perlembagaan Persekutuan yang memperuntukkan fahaman dan dakyah agama lain tidak dibenarkan sama sekali terhadap orang Islam. Membenarkan penerbitan Kristian menggunakan perkataan Allah bagi penerbitan berbahasa Melayu jelas satu bentuk dakyah halus kerana Melayu adalah bangsa yang beragama Islam.

"Ini sekali gus mencabar dan tidak menghormati Artikel 160 Perlembagaan Persekutuan yang memperuntukkan bahawa orang Melayu mestilah beragama Islam; dengan membenarkan penggunaan perkataan Allah dalam risalah penerbitan Kristian, ini sebenarnya dikira akan mendorong penganut Kristian dalam perlakuan jenayah kerana Enakmen Penyekatan Pengembangan Agama, Iktikad dan Kepercayaan Lain terhadap Orang Islam (Anti Propagation Law), yang digubal dengan sahnya menurut Artikel 11 Perlembagaan di beberapa negeri jelas memperuntukkan bahawa adalah satu kesalahan jenayah bagi sesiapa menggunakan perkataan tertentu termasuk 'Allah' kecuali bagi maksud Islam," katanya.

Sementara itu, Setiausaha Agung Persatuan Pengguna Islam Malaysia (PPIM), Datuk Dr Ma'amor Osman menggesa kerajaan memfailkan rayuan serta-merta supaya keputusan itu dikaji semula dan melarang mana-mana agama selain Islam menggunakan kalimah Allah.

"Negara telah menikmati suasana kebebasan beragama selama mana Islam menjadi agama rasminya dan semua kaum di negara ini harus menghargainya dengan tidak mencuba menggugatnya dengan bertindak secara bodoh membangkitkan perkara remeh seperti ini," katanya.

Katanya, PPIM bimbang keputusan itu bakal mencetuskan keadaan huru-hara dalam negara akibat sentimen agama umat Islam yang sensitif dengan perkara yang menyentuh soal kepercayaan mereka dan kebimbangan mereka akan nasib keturunan mereka jika perkara ini berterusan.

"Umat Islam mengenal Allah berserta sifatnya sekali dengan ketauhidan yang meliputi ketauhidan rububiah, uluhiah dan asma' wa sifat. Kita percaya Allah yang bercirikan ahadiah dan samadiah.

"Bagaimana mungkin pihak lain merujuk Allah sewenang-wenangnya tanpa melihat semula akan sifat dan ciri-ciri Allah yang sediakala itu? Apakah sifat Allah yang mereka percaya itu? Al-Quran ada menjelaskan bahawa orang Yahudi mempercayai Uzair itu anak Allah dan orang Nasrani pula percaya bahawa Al-Maseh itu anak Allah. Ini jelas bertentangan dengan Allah yang diimani oleh umat Islam," katanya.

P.s : Adakah kiamat sudah dekat?



Blog Puteri Amani

Penafian: Blog puteri-amani.blogspot.com tidak akan bertanggungjawab di atas apa-apa kehilangan atau kerugian oleh penggunaan maklumat dari blog ini. Sebarang komen di blog ini adalah dibawah tanggungjawab pemberi komen. puteri-amani.blogspot.com tidak akan bertanggungjawab jika timbul sebarang masalah dari komen yang diberikan. Segala artikel, gambar dan video dalam blog ini bukan hak milik sepenuhnya puteri-amani.blogspot.com, ia diambil dari pelbagai sumber seperti yang dikreditkan.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Iklan

.

Google+ Followers

Followers

SponSor By Nuffnang

Iklan

.