Melanggan Melalui Email PERCUMA

Jika anda tidak mahu ketinggalan post di blog ini, anda boleh melanggan terus ke mailbox email anda; dan saya berjanji tidak akan berkongsi, menukar, menjual atau mendedahkan alamat email anda dalam apa jua cara sekalipun.

Enter your email address:

Delivered

"Bodoh punya Islam" - Desmond Yongkor hina Islam dalam Facebook

Tuesday, December 31, 2013 · 0 Puteri amani



Komen diatas diperolehi daripada status mengenai dakwaan pihak Hong Leong Bank yang tidak membenarkan pekerjanya menunaikan solat ketika waktu bekerja.

Namun, beberapa pengguna Facebook telah memberikan komen yang tidak bertanggungjawab dengan memperlekeh serta menghina agama Islam.

Peter Ha dalam komennya " I Wonder how to work with so many prayer breaks ! Might as well don't work and stay at home. After all, Allah will drop food and money from heaven ! haha."



Dan komen yang betul-betul menimbulkan kemarahan orang Islam yang membacanya datang daripada Desmond Yongkor:

"Kalau asik sembayang saja sampai 5 waktu... rugilah majikan bayar gaji.. majikan bayar gaji pekerja untuk kerja.. bukan kena bayar gaji untuk sembayang... bodoh punya ISLAM"




Komen beliau kini tersebar di media sosial dan ramai yang mahukan Desmond Yongkor segera di berkas pihak Polis.

Namun, Desmond dikatakan menggunakan akaun palsu dan sebelum ini juga beliau didakwa sering membuat provokasi kepada individu politik. Namun, kali ini provokasi yang dibuat oleh beliau dianggap terlalu melampau dan perlu disiasat. antara komen pengguna FB mengenai gambar ini:

"Agama rasmi Negara Malaysia ISLAM namun kebebasan beragama boleh. Tetapi tidak boleh menghina agama yang lain. INI sudah salah dalam perlambagaan negara. Boleh di hukum walaupun cuma di FB" -Abdul Wahab

Laporan polis telahpun dibuat melalui beberapa NGO dan individu.




Semoga identiti beliau dapat didedahkan agar menjadi pengajaran untuk tidak mempermainkan sensitiviti agama di negara ini. - sumber




Ex Scandal Adi Putra Buat Video Menggoda

· 0 Puteri amani

Sebuah video dimuat naik Nooraida Abdul Talib, bekas skandal Adi Putra di dalam akaun Intagramnya.

Video tanpa apa-apa dialog itu hanya menampilkan Nooraida kelihatan merakamkan aksinya terliuk lentok dengan bermain-main dengan rambutnya yang agak menggoda.



Beberapa rakan yang respon pada video tersebut ada yang tertanya-tanya dengan perbuatannya itu, tetapi Nooraida berkata beliau 'tengah sewel'...heh!




Memang meletop la kan lepas nie..dah la cantik..seksi...janda pulak tu..huhu.Dah pasti ramai yang tertarik dan tergoda.Lelaki hidung belang pun sentiasa bau jer dan tunggu masa...haha

crdt - sumber


Pelajar Kolej Iklankan Lelong Dara

· 0 Puteri amani

Pelajar Kolej Di Brazil Iklankan Lagi Lelong Dara

RIO de JANEIRO – Catarina Migliorini, pelajar kolej berusia 23 tahun di Brazil yang menjadi tumpuan dunia kerana melelong daranya, kini mengiklankan lagi untuk melelong daranya itu.

Pada masa sama, wanita itu juga menimbang untuk menerima lamaran seorang jutawan Arab. Pada 2012, seorang jutawan Jepun menawar Catarina AS$780,000 (RM2.6 juta) untuk membeli daranya menerusi lelongan secara online.Bagaimanapun, urusan jual beli itu gagal dan dia sekali lagi melelong daranya menerusi laman web VirginsWanted2.com.

Tawaran itu dilanjutkan dari 12 Disember hingga 12 Februari. Catarina juga berkata, dia menerima lamaran daripada seorang jutawan Arab.

Tanpa mendedahkan identiti lelaki itu, Catarina memberitahu mereka saling berbual menerusi Skype dan menyifatkan lelaki berkenaan sebagai ‘penganut Islam progresif.’ “Saya mengambil keputusan untuk meneruskan tawaran itu. Pada masa sama, saya menerima lamaran daripada seorang jutawan Arab. dan kini menimbangnya kerana ia membabitkan perkahwinan.

Memandangkan musim panas menjelang dan sudah tentu banyak parti diadakan, saya mengambil keputusan untuk melanjutkan lelongan itu bagi sambil menimbang tawaran itu. Jutawan Arab itu kelihatan begitu romantik dan menguasai 11 bahasa. Dia berumur antara 35 dan 40 tahun, kacak dan pintar. “Dia tinggal di rumah agam. Saya melihatnya menerusi skype,” katanya.

Bagaimanapun, menurut Catarina, lelaki itu tidak bersetuju dengan tindakannya melelong daranya sehingga sanggup menawarkan AS$1.5 juta (RM4.9juta) kepadanya supaya menghentikan lelongan itu, berkahwin dengannya dan berpindah ke negara asalnya.

Dia tidak suka dengan tindakan saya. Dia anggap tidak sesuai kerana saya cantik, muda, berbakat dan cerdikDia mahu mengahwini saya dan mencadangkan kami bertemu di Malta supaya dapat berkenalan lebih rapat.Malta negara berkecuali dan saya boleh membawa keluarga saya. Semuanya dia akan tanggung.


Saya suka berbual dengannya kerana dia penyayang, romantik dan pintar. Tetapi saya tidak mahu berkahwin kerana ia membabitkan wang yang banyak. “ Ia membabitkan perasaan cinta dan saya tidak mahu terikat,” katanya. – AFP

Crdt To Sumber


10 Sebab Orang Like Status Post Anda

· 0 Puteri amani


Pernah tak anda rasa ada diantara rakan anda sendiri, bila dia update saja apa-apa status di Facebook tak sampai beberapa ketika berpuluh orang akan like?
Padahal bukannya status yang mempunyai apa-apa makna. Ia sekadar mengucap selamat pagi atau selamat malam saja.
Sebenarnya banyak juga perkara yang menyumbang bagaimana seseorang itu suka atau ‘like’ status seseorang itu.
Mari kita baca antara sebabnya..
1. Selalu muncul dalam news feed seseorang, takde keje nak buat..like jelah..(ramai yang macam ini).
2. Post itu mengandungi banyak info yang berguna terutamanya tentang pelajaran, hal rumahtangga dan hal agama.
3. Orang yang post tu lawa atau hensem dan dia dah lama stalk secara senyap-senyap, secret admire la katakan..
4. Like secara rambang saja, kalau orang tu tulis benda-benda menarik like la, tak pilih kasih okay.
5. Tertarik dengan post tu terutamanya tentang ayat-ayat puitis dan ayat-ayat cinta.
6. Suka like status kawan baik sendiri, motif? So dia pon boleh la like status anda sekali.
7. Sebab merasakan apa yang dikatakan dalam post someone to betul!! Malah kita pun tergerak nak tulis macam apa yang dia tulis, tapi dia dah tulis dulu.
8. Selalu like post orang yang berpengaruh, dalam erti kata lain hotstuff… bila ramai yang like, kita pon teringin nak like.
9. Yang ni memang dah takda keja sangat.. dia bukak timeline sorang tu, then dia like je tak kira gambar, status, komen, semua dia nak like. (syokla tu menambahkan notifications orang..bila orang tu tengok tadi , fuhyoo 159… tapi last-last 108 dari like orang yang sama).
10. Bila dah lama updates status, dia tgok orang tak like, then dia pon like post dia sendiri…hahaha…oppsss!!
Jadi agaknya anda tergolong dalam kategori mana ye?

crdt to Sumber


Anak Kerat Kepala Ibu Sendiri

· 0 Puteri amani

Memang sungguh kejam apabila seorang lelaki ini dipercayai bertindak kejam membunuh ibunya. Tidak cukup itu lagi, dia mengerat tubuh ibunya. Bagi kita ia merupakan satu tindakan jenayah yang tidak berperikemanusiaan. Bukankah ibu itu patut disayangi dan dihormati bukan seperti apa yang berlaku sekarang ini. Kejadian bunuh seperti ini dianggap seperti satu permainan pula pada zaman ini. Semoga kita dielakkan daripada perkara sedemikian.
relevan
New York: Foto mengerikan menunjukkan seorang lelaki dari Bronx yang dituduh membunuh dan mengerat tubuh ibunya sambil tersenyum dan mempamerkan kepala si mati didedahkan di akhbar semalam.
Bahsid McLean, 23, bergaya di depan cermin bilik air memegang kepala ibunya, Tanya Byrd yang masih berlumuran darah, seperti trofi, dan menggunakan telefon bimbitnya untuk mengambil gambar mengerikan itu sebagai kenang-kenangan.
Gambar itu disiarkan akhbar New York Post, semalam. McLean dituduh membunuh Tanya, 45, selepas satu pertengkaran di mana si ibu memberitahu anak lelakinya itu agar menjadi matang dan berpindah keluar dari apartmen mereka. Menurut polis, foto mengejutkan itu hanya satu daripada beberapa imej yang ditemui dalam telefon bimbit McLean. Polis berkata, selepas McLean menikam ibunya, dia mengerat tubuh mangsa dengan gergaji.
Dia dan rakannya kemudian memasukkan bahagian tubuh mangsa ke dalam tiga beg sampah, sesetengahnya dizip dalam bagasi dan dibuang sekurang-kurangnya di empat lokasi di Morrisania.
McLean yang tampil di mahkamah Jumaat lalu untuk menghadapi pertuduhan, mendakwa dia tidak melakukan apa-apa kesalahan.
Dengan memakai beg plastik sampah berwarna hitam ke mahkamah kerana kerap terkencing, dia ditahan bagi mengelak membunuh diri selepas serangan mengerikan terhadap ibunya awal minggu lalu. Lelaki menghidap sakit mental itu memberitahu hakim dia cuba membantu ibunya yang sakit.
Ketika kemunculan di mahkamah, McLean melakukan beberapa aksi ganas dan dia ditahan tanpa ikat jamin.
“Dia benar-beanr sakit,” kata sumber polis kepada New York Post.
“Ia tindakan yang menakutkan. Lelaki terbabit memang betul-betul sakit mental kerana melakukan perbuatan kejam itu.” Gambar mengerikan itu ditemui polis dalam telefon bimbitnya dan pengakuan awalnya mendorong kepada tuduhan membunuh Rabu lalu.

Crdt sumber


HotFm Dituduh Penipu Anjur Pertandingan Kuiz Iphone 5S

· 0 Puteri amani

Baru-baru ini kita dikejutkan dengan berita pengunduran Faizal Ismail atau lebih dikenali FBI dalam HotFM. Pengunduran ini sememangnya amat mengejutkan semua pihak terutamanya para pendengar. Namun isu baru pula mula timbul apabila mengaitkan stesen radio berkenaan telah dituduh sebagai penipu dalam satu pertandingan meneka tarikh lahir HotFm di Kelantan dan Terengganu. Pertandingan berkenaan melibatkan hadiah lumayan iaitu sebuah telefon pintar Iphone 5S. Persoalannya, benarkah HotFM menipu para pendengar? Ikuti ulasan di bawah ini.
Pada 22 November 2013 yang lalu, pihak Hot FM telah menganjurkan sebuah kuiz bersempena dengan jumlah follower di Twitternya yang kini sudah mencecah sejuta peminat. Antara soalan yang diajukan adalah mengenai tarikh lahir Hot FM di Kelantan dan Terengganu. Hot Fm telah mencetuskan kontroversi apabila memilih pemenang yang paling pantas menjawab soalan tersebut dikenali sebagai “Haziq @haziqopus” yang turut didakwa adalah krew Hot FM sendiri. Berikut adalah contoh soalan kuiz tersebut dan faktor keputusan pemenang dipertikaikan.
hotfm-1
Faktor Pertikaian Dilaman Sosial Isu Pemenang Kuiz HotFM Sejuta
1. Pemenang diumumkan adalah Haziq. Akaun twitter Haziq dikatakan baru sahaja dibuat pada 3 hari yang lalu.
2. Mohd Haziq menjawab soalan yang susah tersebut hanya dalam masa kurang dari 30 saat (Berdasarkan Time Stamp di Twitter)
3. Wujud pertikaian bahawa Haziq adalah salah seorang dari krew HotFM.
4. Jawapan Haziq turut diragui berdasarkan perbezaan antara tarikh HotFM ditubuhkan dilaman Wikipedia.
hotfm-2
Penjelasan Hot FM Isu Pemenag Kuiz Iphone 5S
Terlebih dahulu, Hot FM ingin mengambil kesempatan ini untuk memohon maaf ke atas segala kekeliruan yang berlaku susulan daripada kuiz HotFMSejuta. Hot FM sentiasa menghargai dan mengambil kira maklumbalas para pendengar kami. Kami sedia menerima segala komen, kritikan serta cadangan demi penambahbaikan Hot FM.
Hot FM ingin menjelaskan bahawa jawapan yang diberikan oleh pemenang kuiz HotFMSejuta adalah jawapan yang tepat. Untuk rekod, Hot FM telah menjalani ujian transmisi bermula 15 Januari  hingga 5 Februari 2006 dan tarikh ke udara secara langsung secara rasminya adalah pada 6 Februari 2006 bersama Fara Fauzana dan Faizal Ismail melalui segmen Hot FM AM Krew. Manakala Hot FM di pantai timur pula telah mula ke udara pada 2 Januari 2012. Maklumat ini boleh dirujuk melalui laman web rasmi Media Prima Berhad (http://www.mediaprima.com.my).
Pihak pengurusan Hot FM ingin menjelaskan bahawa segala kuiz yang dijalankan melalui stesen radio kami dijalankan secara telus dan jelas. Kakitangan Rangkaian Radio Media Prima tidak dibenarkan dalam apa cara sekalipun untuk menyertai sebarang kuiz di mana tindakan keras akan diambil sekiranya terdapat mana-mana kes berlaku.
sumber


Ngeri! Ribuan Lintah Serang Mayat Wanita

Sunday, December 29, 2013 · 0 Puteri amani

Kadar gejala seks bebas kian meningkat dalam masyarakat hari ini. Lebih menyedihkan ianya bukan sahaja melibatkan remaja malah lebih ramai di kalangan individu dewasa yang bujang mahupun yang telah berkahwin! Seperti yang pernah penulis kisahkan tentang kecurangan isteri dan balasan yang diterima akibat perbuatan menduakan suami, kini sekali lagi penulis ingin menceritakan azab seksa seorang wanita yang berkahwin tetapi masih melakukan seks bebas.

Kisah ini diceritakan kepada penulis oleh Bomoh Pakar Rawatan Sakit Cinta, En. Idris Zakaria yang kini menetap di Kampung Tasik Berangan, Pasir Mas, Kelantan. Kini beliau bergiat cergas berikhtiar mengubati masalah rumah tangga dan masalah cinta tidak kesampaian, mendapat cerita ini dari kes-kes yang telah diadukan kepadanya. Semoga kita mendapat manfaat dan pengajaran darinya.

“Dalam saya merawat seorang pesakit, saya telah dikhabarkan satu kisah tragis mengenai seorang isteri curang. Jamilah isteri kepada Husin masih jelita walaupun telah beranak pinak. Beliau pandai bergaya, bertudung litup, berkulit putih dan memiliki bentuk badan yang menarik. Jamilah mendapat sumber kewangan dengan cara berniaga kecil-kecilan iaitu dengan menjual beras seludup dari Thailand bagi membantu suami yang ketika itu hanya seorang petani di kampung.

Ketika itu kegiatan penyeludupan beras tidak dikawal oleh kerajaan seperti sekarang maka ramai para wanita melibatkan diri dengan berniaga beras seludup dari Thailand. Pendapatan hasil penjualan beras seludup tidak seberapa hanya boleh menampung hidup seharian sahaja.” Jelas En.Idris.

Suami Jamilah Husin berumur 50an ( bukan nama sebenar ) merestui pekerjaan isterinya itu. Husin juga nampak tidak selincah isterinya, beliau berjiwa lembut dan menurut apa sahaja kata isterinya tanpa banyak bantahan. Semakin lama peranan Husin sebagai ketua keluarga semakin pudar dek ketidaktegasan dirinya terhadap Jamilah yang semakin bebas ke sana ke mari.

Husin baik dan jujur orangnya dan tidak banyak perangai. Jamilah keluar masuk rumah dan melakukan pekerjaan kadang-kadang pulang lewat malam bahkan pernah juga tidak pulang untuk sehari dua tidak menjadi masalah pada Husin. Husin percaya akan apa yang Jamilah lakukan demi mencari wang dan membela nasib keluarganya.

Ramai wanita sekitar kampung Jamilah melakukan pekerjaan menjual beras seludup namun ianya hanya sekadar boleh menyara kehidupan ala kadar sahaja. Berbeza dengan Jamilah yang menampakkan sedikit mewah dengan gelang dan rantai emas yang banyak pada tubuhnya. Ramai orang mempertikai akan kelebihan Jamilah menampakkan mewah sebegitu. Maka ada beberapa orang yang ingin tahu bagaimana dia bekerja, sedangkan ramai  juga yang melakukan pekerjaan sama namun tidak semewah Jamilah.

Semenjak itu banyak mata yang mengintip setiap pergerakan Jamilah tanpa disedarinya. Pada mula-mulanya rahsia Jamilah terbongkar ketika pihak Imigresen Thailand membuat pemeriksaan di sempadan maka tertangkap beberapa orang yang cuba menyeludup masuk beras dari Thailand termasuklah Jamilah ditahan sama ketika itu.

Namun setelah beberapa jam kemudian nampak Jamilah dilepaskan oleh seorang pegawai kastam Thailand dengan muka yang senyum dan beras seludupnya juga selamat dibawa balik ke Malaysia. Beberapa orang lain yang menyeludup masuk beras terpaksa membayar denda dan beras terpaksa dirampas Sikap tidak puas hati rakan-rakan penyeludup lain mula membuak-buak mengapa Jamilah terlepas sedangkan mereka menerima nasib sebaliknya. Maka siasatan dibuat oleh beberapa orang yang tidak puas hati berkenaan. Maka pada suatu hari mereka mendapat tahu rupa-rupanya Jamilah telah memberikan rasuah dengan Pegawai Kastam Thailand berkenaan dengan meniduri dirinya.

Malah rasuah tersebut bukan sekali dua bahkan telah banyak kali berlaku setiap kali tidak boleh membolosi diri ditahan Kastam Thailand di sempadan. Tidak lama kemudian dapat lagi berita mengatakan Jamilah juga membuat perniagaan sampingan ketika berada di Thailand. Rupa-rupanya Jamilah memperdagangkan tubuhnya sebagai pelacur dengan lelaki Thailand. Maka tidak mustahil Jamilah mampu membeli emas yang banyak.

Maka heboh diceritakan akan kisah Jamilah yang sedemikian rupa, orang ramai  tidak hairan dengan kemewahan yang Jamilah miliki malah dicemuhi dan dipandang jijik terhadapnya oleh orang kampung serta masyarakat setempat. Tergamak Jamilah melakukan perkara terkutuk sedemikian semata-mata mencari sedikit kemewahan. Husin telah diberitahu gejala isterinya itu namun Husin tidak percaya cerita sedemikian dan membuat tidak tahu sahaja.

Husin yang sudah lewat 50an mungkin juga tidak segagah dahulu lagi manakala Jamilah berusia lewat 40an masih bernafsu tidak mustahil ianya satu perlakuan yang terdesak disamping minat pada wang. Husin hanya berserah pada Allah, hendak menuduh isterinya curang beliau tidak mempunyai cukup bukti dan tidak melihat dengan mata kepala sendiri.

Selang beberapa tahun kemudian Jamilah diserang sakit kepala lalu demam dan jatuh sakit. Makin hari makin teruk sakit Jamilah. Selang beberapa minggu kemudian Jamilah mengalami nazak yang teruk. Pada hari sakaratul maut Jamilah dikatakan menyalak seperti anjing untuk beberapa kali kurang daripada sepuluh salakan sebelum nyawanya habis. Jamilah habis nyawa dalam keadaan menyedihkan matanya terbeliak manakala lidahnya terjelir. Ahli keluarga yang berkumpul turut merasa pelik akan kelakuan Jamilah menyalak sebelum menghembuskan nafas terakhir dan mati dalam keadaaan yang sebegitu.

Upacara kematian seperti biasa orang kampung lakukan bagi menyempurnakan  jenazah Jamilah. Setelah dikafankan liang lahad disukat dan digali tibalah masa untuk dikebumikan. Sebaik sahaja jenazah Jamilah dimasukkan ke liang lahad tiba-tiba didapati panjang liang lahad itu tidak mencukupi untuk menyimpan mayatnya. Mayat Jamilah diukur semula dan liang lahad di panjang sekali lagi namun masih tidak cukup panjang lagi. Diulangi kali ketiga dipanjangkan lagi liang lahad itu pun begitu juga masih tidak cukup panjang. Satu kejadian luar biasa telah berlaku mayat Jamilah disimpan begitu tanpa memanjangkan lagi liang lahadnya.

Setelah semua keluarga pulang ke rumah tiba masa untuk Husin membuat sijil  kematian Jamilah pada hari itu juga. Bila diminta kad pengenalan daripada anak perempuannya kata anaknya itu, “Allah, abah sewaktu mengkafankan mayat ibu saya terletak kad pengenalan atas jenazah mak, bermakna kad pengenalan itu ada bersama mayat mak dalam kubur” Husin agak terganggu memarahi anak perempuannya itu namun terpaksa memanggil penggali kubur di situ agar menggali kembali liang lahad kubur arwah Jamilah yang baru beberapa jam dikebumikan tadi.

Maka kubur itu digali semula, alangkah terkejutnya beberapa orang yang mengikut Husin termasuk diri saya sendiri melihat mayat Jamilah telah didatangi beberapa ekor ulat seperti lintah namun bertaring menggigit tubuh mayat Jamilah. Husin mengenepikan beberapa ekor ulat itu beberapa kali namun ulat yang sama itu kembali ke tempat asal di mana ianya menggigit tubuh mayat Jamilah tadi. Kejadian itu amat pelik sekali.

Setelah itu mayat Jamilah terpaksa dipusingkan agar tangan boleh diseluk ke dalam bungkusan kain kafannya untuk mendapatkan kad pengenalannya. Dalam mengiringkan mayat Jamilah itu sekali lagi kejutan berlaku. Terdapat beribu-ribu ekor ulat seperti lintah bertaring itu berada di bawah mayat Jamilah . Segera kami menimbusnya kembali setelah berjaya mendapatkan kad pengenalannya itu.

Saya tidak dapat membayangkan akan apakah rahsia sebenarnya kejadian yang Allah pertunjukkan sebegitu. Namun saya terasa agak seram dan insaf bila melihat kejadian aneh sebegitu buat pertama kali dalam sejarah hidup saya. Di dunia lagi Allah sudah menunjukkan azabnya apatah lagi diakhirat kelak.

Saya boleh memberikan gambaran atas kejadian begitu bahawa kita manusia tidak boleh lari daripada azab pembalasan jika melakukan salah yang besar atau dosa yang besar. Bagi isteri-isteri tetapkan iman, jangan berlaku curang pada suami kita nescaya dosanya amatlah besar.

Dosa berzina sudah cukup besar tidak tertanggung bagi yang masih bujang, apatah lagi wanita yang bergelar isteri melakukan zina. Nauzubillah…hanya Allah sahaja yang mengetahui akan azabnya kelak.

Di dunia lagi sudah Allah tunjukkan maka sama-sama kita ambil iktibarnya supaya ianya tidak berulang lagi dimasa hadapan pada diri kita atau keluarga kita, minta disisihkan Allah.

p/s: Tak tau lah sejauh mana kebenaranya…sekadar untuk dijadikan tauladan kepada kita semua. - sumber



Penemuan Pintu Neraka Terbesar Didunia

· 0 Puteri amani


Kawah berapi yang begitu dikenali di kalangan pelancong dengan panggilan "The Gates of Hell" ini mempunyai sejarahnya yang tersendiri.Hampir 40 tahun nyalaan api hidup dan tidak terpadam sejak ianya dihidupkan oleh sekumpulan pencari gali gas.






Pada tahun 1971, sekumpulan ahli geologi Soviet datang ke Darvaza, Turkmenistan dalam misi mencari sumber gas. Namun ketika proses menggerudi, tanah di bawahnya runtuh menyebabkan terbentuknya kawah seluas 60 meter dengan kedalaman 20 meter. Gas metana yang beracun turut keluar dari kawah tersebut. Ahli geologi mengambil keputusan untuk menyalakan gas tersebut sebagai langkah keselamatan. Sehingga kini, kawah ini sentiasa terbakar dan menjadi tumpuan pelancong dari seluruh dunia.












sumber


Pasangan kantoi Buat Projek Tepi Highway

· 0 Puteri amani

Sekarang ni dah jadi trend buat maksiat kat mana mana pasangan itu ikut suka.Asal nafsu syahwat terangsang jer,dah tak kira tempat..main belasah jer ikut sedap.Bila kantoi dirakam pun masih boleh senyum dan lambai tangan.Seolah olah apa yang dilakukan itu mendapat lesen besar dan tidak bersalah langsung.
Inilah realitinya akhir zaman dimana maruah tidak ada nilainya dan terlalu murah.Kehormatan diri dah tidak penting dan kepada sesiapa sahaja boleh diserahkan bila keinginan seks timbul.
Harapan saya untuk setiap umat islam agar jangan terpegaruh dengan trend sekarang ini dan jangan terlalu taksub melakukan maksiat.Ingatlah dunia ini hanya sementara,yang sedap itu pun sementara sahaja.

2013 04 12 221415 Selambe Buat Projek Tepi Jalan
Google Street View car spotted a couple in Australia that had some fun on the road.
2013 04 12 221424 Selambe Buat Projek Tepi Jalan

04 google street view Selambe Buat Projek Tepi Jalan



Malaysia Tersenarai 5 Tertinggi Pusat Pelacuran Didunia?

· 0 Puteri amani



Amat mengejutkan apabila Malaysia termasuk senarai lima negara di Asia ini mempunyai jumlah pelacur paling ramai. Perkara ini telah didedahkan oleh laman web liveandinvestoverseas.com, iaitu sebuah laman web peneliti industri pelancongan dikarang oleh Denis Foynes. Dari data yang dikumpulkan Foynes, berikut merupakan negara Asia yang mempunyai paling ramai pelacur..


1. Korea Selatan
Foynes melaporkan 110 dari 10 ribu orang Korea Selatan terdiri dari pelacur. Pada awalnya, hanya beberapa kawasan yang dibolehkan bagi para wanita ini menjual diri namun akhirnya, setiap daerah telah pun mempunyai organisasi pelacurannya sendiri. Jika ini jumlah yang sebenar, maka dengan populasi 50 juta penduduk Seoul, Korea Selatan mempunyai kira-kira 550 ribu orang pelacur. 






2. Filipina
Kelab malam dan kafe-kafe yang menghidangkan minuman beralkohol sememang merupakan salah satu dari pelancongan yang ditawarkan di Filipina. Golongan perempuan bekerja sebagai pelayan bar namun tidak berhenti setakat itu sahaja. Kebanyakkan dari mereka juga menjual diri walaupun dari segi undang-undang, pelacuran ada lah satu kesalahan di Filipina. Menurut Foynes, sekitar 85 orang dari 10 ribu penduduk Filipina adalah pelacur. Ketika ini, populasi penduduk negara itu adalah seramai 97 juta orang. Itu bererti sekitar 800 ribu orang di Filipina adalah wanita golongan pelacur.






3. China
Pelacuran merupakan perniagaan yang boleh dijalankan menurut undang-undang di China, berikutan ia tergolong dalam industri pelancongan dan sering dilanggan oleh pelancong asing. Dengan populasi 1.3 juta warga China ketika ini, kira-kira 60 orang dari 10 ribu rakyatnya adalah pelacur. Ertinya di sini, China mempunyai 7.8 juta wanita yang bekerja sebagai pelacur.






4. Malaysia
Walaupun Malaysia merupakan sebuah negara Islam, ia tidak menghalang negara ini dari memiliki sejumlah pelacur yang agak ramai. Sekitar 52 orang dari 10 ribu penduduk dengan populasi sebanyak 30 juta orang telah membuatkan negara ini memiliki sejumlah pelacur seramai 156 ribu orang.

Bahkan, Amerika Syarikat juga telah menyenaraikan Malaysia sebagai negara dalam daftar hitam perdagangan manusia dan pelanggaran hak asasi manusia dengan kekerasan. Di negara ini juga didapati terdapat berlakunya pelacuran kanak-kanak.






5. Thailand
Sekitar 45 orang dari 10 ribu rakyat Thailand terlibat dalam kegiatan pelacuran. Meskipun dibenar oleh undang-undang, namun pemerintah Negara Gajah Putih ini sangat bertoleransi dalam memantau industri ini pada hal, ia mampu menarik lebih ramai pelancong untuk datang menikmati sajian seks. 

Di pelbagai tempat pelancongan di Thailand, hampir setiap malam diadakan pesta yang mampu mengundang kepada pelacuran. Para peniaga cenderamata dikatakan turut sering menyewakan tempat mereka bagi para pelancong melepaskan nafsu syahwat mereka. Dari jumlah yang telah disebutkan, dengan bilangan populasi penduduk seramai 67 juta orang , ini bererti bahawa kira 299 ribu wanita Thailand adalah pelacur.

p/s: Malaysia tersenarai disebabkan ramai pelacur pendatang asing mencari makan di negara ini.





Nampak lurah coli, co-host Elfira Roy jadi perhatian

Saturday, December 28, 2013 · 0 Puteri amani

Pelakon dan pengacara cilik, Elfira Roy sekarang berada di Sabah untuk sebuah rancangan tv. Beliau sempat berkongsi beberapa keping gambar di lokasi penggambaran dalam akaun Instagramnya.



Dalam banyak-banyak gambar yang dikongsikan, sekeping gambar mencuri perhatian peminat-peminatnya. Gambar tersebut menampilkan Elfira bersama bersama pengacara bersama rancangan tersebut yang kami tidak pasti siapa orangnya.

Dan co-host tersebut kini menjadi bualan di kalangan peminat-peminat Elfira apabila penampilannya agak seksi apabila pakaian yang disarungkan menampakkan coli dan lurah payudaranya.


Rata-rata yang meberi komen bukan pada Elfira, tapi kepada wanita tersebut...heh!




Kecoh Ikan Paus Terdampar DiTerengganu

· 0 Puteri amani

Admin terima gambar ini daripada kenalan yang mengatakan seekor ikan paus gergasi terdampar dinegeri Terengganu.Apakah ini benar? Ada orang Terengganu boleh sahkan?

Sama sama kita doakan agar malaysia Selamat dari bencana yang besar.





Melayu Makan Babi Lah!

Thursday, December 26, 2013 · 0 Puteri amani

Video pakcik melayu di penang yang bersyarah menggunakan ayat Al-Quran tetapi minum arak dan mengaku makan babi...

Pelik pelik jer orang zaman moden nie kan..buat sesuatu perkara ikut suka jer..ikut sedap mulut jer..ikut rasa diri tu yang terbaik jer..dah tak kira apa yang dilakukan itu samada betul atau pun salah.Yang penting dapat puaskan hati dan diri sendiri.

Semua nak tunjukkan diri tu hebat..mmmmm semoga sebelum sampai ajal yang mana dah jauh tersesat jalan tu agar jumpa jalan asal semula dan sempat perbetulkan.





Pelajar Kolej Ditahan Disyaki Membunuh Bayi

· 0 Puteri amani


MELAKA TENGAH: Mayat seorang bayi lelaki yang cukup sifat ditemui di luar sebuah rumah di Batang Tiga dekat sini, malam tadi.

Mayat bayi berusia sembilan bulan itu ditemui anggota polis berhampiran tandas rumah terbabit kira-kira jam 10 malam susulan soal siasat ke atas seorang pelajar wanita sebuah kolej universiti di Masjid Tanah di sini. Ketua Jabatan Siasatan Jenayah negeri, Asisten Komisioner Raja Shahrom Raja Abdullah, berkata dalam kejadian kira-kira jam 8 malam itu, pelajar berusia 18 tahun berkenaan berada di dalam tandas rumah ibu saudaranya.

"Siasatan awal mendapati, pelajar ini masuk ke dalam tandas rumah itu selama hampir sejam, sebelum perbuatannya dicurigai oleh ibu saudara beliau yang berusia 60 tahun.




"Ibu saudaranya kemudian masuk ke dalam tandas itu lalu menemui banyak kesan darah dan suspek memaklumkan dia menghidap penyakit buasir, sebelum dibawa ke Hospital Melaka untuk rawatan lanjut kira-kira jam 9 malam," katanya ketika dihubungi, sebentar tadi.

Beliau berkata, pemeriksaan doktor mendapati pelajar itu baru saja melahirkan bayi, sebelum pihak polis bergegas ke rumah ibu saudaranya untuk mencari mayat bayi terbabit.



"Mayat bayi yang masih bertali pusat ini ditemui di luar rumah berhampiran tandas dan disahkan meninggal dunia di tempat kejadian, sebelum dihantar ke Hospital Melaka untuk bedah siasat.

"Polis percaya ketika melahirkan bayi itu, suspek bertindak membuang anaknya melalui ruang udara di bahagian bumbung tandas," katanya.

Beliau berkata, pelajar itu kini sedang menerima rawatan di Hospital Melaka dan polis akan menahannya sejurus keluar daripada hospital itu.

"Kes disiasat mengikut Seksyen 302 Kanun Keseksaan kerana membunuh," katanya. - sumber




Proses Membuang Lemak Dari Badan Yang Mengerikan

· 0 Puteri amani

Ngeri..!!..Beginilah Proses Membuang Lemak Di Badan...Fuhh...Mesti sangat menyakitkan tu kan...Bagi yang lemah semangat dan tidak boleh tengok darah diharap dapat bertahan sehingga tengok gambar yang terakhir yer.Sememangnya gambar yang anda tengok ini akan membuatkan tekak anda rasa loya.

Bagaimana aganya orang yang melakukan proses buang lemak nie rasa..sakit ke?? Entahlah mungkin ada ubat bius tak ada rasa sakit kot...Jom kita terjah....




sumber


Blog Puteri Amani

Penafian: Blog puteri-amani.blogspot.com tidak akan bertanggungjawab di atas apa-apa kehilangan atau kerugian oleh penggunaan maklumat dari blog ini. Sebarang komen di blog ini adalah dibawah tanggungjawab pemberi komen. puteri-amani.blogspot.com tidak akan bertanggungjawab jika timbul sebarang masalah dari komen yang diberikan. Segala artikel, gambar dan video dalam blog ini bukan hak milik sepenuhnya puteri-amani.blogspot.com, ia diambil dari pelbagai sumber seperti yang dikreditkan.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Iklan

.

Google+ Followers

Followers

SponSor By Nuffnang

Iklan

.