Melanggan Melalui Email PERCUMA

Jika anda tidak mahu ketinggalan post di blog ini, anda boleh melanggan terus ke mailbox email anda; dan saya berjanji tidak akan berkongsi, menukar, menjual atau mendedahkan alamat email anda dalam apa jua cara sekalipun.

Enter your email address:

Delivered

Berkata Baik,Menghormati Jiran Dan memuliakan Tamu ( Ver 1.0)

Thursday, October 29, 2009 · 4 Puteri amani


Dengan kesibukan yang teramat sangat aku sampaikan hilang arah apa yang sepatutnya aku lakukan dan apa yang tidak perlu.Tapi semuanya memang perlu aku lakukan..huh !!! Bila tak dapat job 'termenung' bila dah banyak sangat dapat job 'termenung jugak'...Apa pun aku bersyukur tak kira sama ada aku dapat banyak job atau tidak,aku tetap bersyukur kepada yang maha esa yang memberikan pada aku semua ini.Kepada kawan kawan yang bagi aku job tu,terima kasih le bebanyak...love uoollllsss sesangat lah...

Kerana dek kesibukan yang hampir mencapai tahap kritikal nie,aku nak luangkan masa sedikit untuk mengisi kekosongan belog aku nie..cian belog aku nie tak ada yang peduli..hehe..so ari nie aku tak nak cerita atau tulis pasal yang ada kena mengena dengan duit,aku nak beralih arah ke cerita atau aspek kerohanian dan kemanusiaan.So dapatlah aku lari dari dunia 'duit' buat seketika,dan dapatlah curi masa untuk bersantai.Jom layan.....ver 1.0

Bila iman telah terpatri dalam lubuk hati,maka hilang lah kebiasaan kebiasaan perbuatan yang bertentangan dengan kesuburan iman,sehinggalah hati akan menjadi bersih.Dengan demikian maka akan timbulnya daripadanya akhlak yang terpuji.Sabda Rasulullah S.A.W yg bermaksud'Barang siapa yang beriman kepada Allah dan hari akhirat,hendaklah dia mengucapkan kata kata yang baik atau lebih baik diam.Barang siapa yang beriman kepada Allah dan hari akhirat,maka hendaklah dia menghormati tetangganya.Barang siapa yang beriman kepada Allah dan hari Akhirat,maka hendaklah dia memuliakan tetamunya' (HR Bukhari dan Muslim)

Hadith ini menerangkan kepada kita,bahawa ada 3 jenis akhlak yang terpuji yang biasa dikerjakan oleh orang orang yang beriman.

1) Berkata Baik
Mengenai perkataan yang baik ini ada peribahasa yang mengatakan "Diam adalah emas,berbicara adalah perak".Maksudnya adalah,ucapan atau perkataan seseorang yang tidak berfaedah dinilai laksana perak.Oleh kerana itu daripada berbicara dari yang tidak menentu,maka lebih baik baginya bersikap diam sahaja,dan dengan demikian harga diamnya itu laksana emas.

sesungguhnya perkataan yang baik itu tidaklah terbatas terhadap teman dan sahabat sahaja,tetapi juga terhadap lawan dan orang orang yang membangkang sekalipun,hendaklah mengucapkan kata kata yang baik kepadanya.Di dalam hadith pula dinyatakan betapa pentingnya fungsi lidah itu dalam hubungannya dengan kemurnian iman.Sabda RasuluallahS.A.W yang bermaksud"tidak akan lurus iman seseorang hamba sehingga lurus pula hatinya,dan hati itu tidak lurus sebelum lidahnya jujur(terpelihara)" (HR Ahmad)

Dalam kata mutiara yang lain pula ada disebutkan "kalau berjalan perliharalah kaki,kalau berkata perliharalah lidah".Demikian lah kata mutiara tersebut walaupun sudah biasa kita dengar tetapi ianya tetap berguna untuk sepanjang masa.Oleh kerana itu berhati hatilah dengan lidah sebab lidah boleh menimbulkan bencana dan fitnah,lidah juga dapat membuat orang yang bersaudara menjadi porak peranda,dan lidah juga dapat menimbulkan orang yang bersatu menjadi pecah.Dengan apa yang kita sedia tahu,mulut memang sukar untuk ditutup malah begitu juga dengan lidah yang bersuara,tetapi pernahkah kita terfikir apa yang kita ucapkan itu adalah benar atau palsu.Aku harap dengan perkongsian ini dapat membuat aku dan kita semua kembali kepangkal jalan sekiranya kita telah tersesat jauh dengan godaan dunia sehingga kita lupa apa sebenarnya amanah dan tanggungjawab yang harus kita tunaikan serta laksanakan.Ya Allah sesungguhnya manusia memang tidak pernah lari dari kesilapan dan melakukan kesalahan dalam kehidupan seharian nya,maka aku bermohon pada mu agar engkau tunjuklah lah jalan kembali serta taufik dan hidayah mu kepada mereka yang telah tersesat jauh agar kembali kepada yang nyata.

p/s : cerita ini aku memang khas tujukan untuk diri ku sendiri,agar aku sedar yang dunia nie hanya sementara untuk diri ku.Semoga aku dapat laksanakan tanggungjawab ku dengan sebaik baiknya,so setakat ini dulu post yg ingin aku kongsikan..kita jumpa lagi dalam ver 2.0 akan datang...( Menghormati Jiran )



RAHSIA KEGAGALAN NEWBIE ( ADSENSE)

Monday, October 26, 2009 · 1 Puteri amani


Post kali ini aku nak berkongsi dengan anda kisah pengalaman saudara zamlan yang gagal dan kecundang di tengah jalan bersama adsensenya.Niat dihati ingin menawan puncak gunung yang tinggi tetapi apabila sudah dekat dengan puncak,gunung yang tinggi telah menjadi seakan mimpi ngeri kerana dek gempa bumi.Jom kita layan kisah beliau dan semoga ada sedikit manfaat untuk semua( aku cuma kongsikan sinopsis je,nak tau lebih lanjut lagi kau org download la)

Saya melabur sedikit wang bagi membuka satu lagi akaun pengiklanan berbayar PPC. Tujuannya tidak lain dan tidak bukan untuk meningkatkan lagi pendapatan Adsense saya. Pada waktu ini, saya tidak lagi menyentuh blog-blog Adsense saya walaupun ia masih memberi sedikit sumbangan kepada akaun adsense saya. Sehingga Ogos, blog-blog ini telah memberikan saya sekitar 90 dolar.

Detik-detik akhir berakhirnya riwayat akaun Adsense, 14 Ogos, 3 petang : Akaun untuk 13 Ogos ditutup. Rekod baru untuk pendapatan tertinggi telah dicatatkan. Saya memperolehi 45.60 dolar untuk hari tersebut. 14 Ogos, 3.30 petang : Sepucuk email dari Google masuk ke akaun saya. Inilah isi kandungan email tersebut ;

Hello, While going through our records recently, we found that your AdSense account has posed a significant risk to our AdWords advertisers. Since keeping your account in our publisher network may financially damage our advertisers in the future, we've decided to disable your account. Please understand that we consider this a necessary step to protect the interests of both our advertisers and our other AdSense publishers. We realize the inconvenience this may cause you, and we thank you in advance for your understanding and cooperation. If you have any questions about your account or the actions we've taken, please do not reply to this email. You can find more information by visiting https://www.google.com/adsense/support/bin/answer.py?answer=57153. Sincerely, The Google AdSense Team

Ya, email ringkas ini m
embawa berita khabar malang buat saya, akaun saya telah di BATAL kan oleh pihak Google Adsense. Saya hanya mampu tersandar selepas membaca email ini. Harapan menggunung saya kini lebur dengan perkhabaran ini. Dalam tempoh masa setengah jam, mood gembira saya bertukar kepada sedih yang amat sangat.

Apabila wang menjadi paksi kepada perasaan tamak, maka di situlah hasil haram diberikan kepada diri sendiri dan keluarga,

Hasil dari proses muhasabah diri, barulah saya sedar banyak kesilapan yang telah berlaku sepanjang saya menyertai program Google Adsense. Ada kesilapan yang saya tidak sedari dan ada juga yang saya sedar, tapi SILAPnya, saya endahkan sahaja.

BAHAGIAN 7 – PANTANG LARANG DI DALAM ADSENSE

Seperti yang saya maklumkan sebelum ini, memahami dan mempraktiskan terma yang disyaratkan (TOS) oleh pihak Google Adsense adalah sangat-sangat penting… ”
Penulis: Zamlan bin Shamsuddin

Itulah serba sedikit tentang luahan hati saudara zamlan mengenai pengalamannya gagal dalam mencari pendapatan dengan program google adsense.Bagi aku siapa yang tidak membaca e-book ini lagi boleh lah dapatkan sekarang ( ianya 100% percuma )dan teramatlah rugi jika tidak membacanya.Tujuan aku bukannya nak cari duit dari program ppl yang ditawarkan tapi lebih kepada perkongsian untuk mereka mereka yang berkecimpung didalam program adsense ini.Kesimpulan yang aku dapat daripada e-book ini 'Dalam mengejar kejayaan itu kita perlulah berlandaskan paksi dan nilai usaha yang sebenarnya,bukan ukuran faktor keuntungan semata2 dan akhirnya perasaan TAMAK memakan diri'


P/s : Dah baca tolong lah komen dan kongsilah pada kawan kawan yang lain.sekiranya anda telah gagal melalui program adsense,tak perlu risau sebab didalam dunia internet masih banyak lagi sumber pendapatan yang anda boleh sertai.



TANDA-TANDA JANGKITAN VIRUS

Sunday, October 25, 2009 · 0 Puteri amani



Hai semua..pe kabo..sihat tak?..(sihat..jawab aku sendiri..hahaha) isshh macam lama dah aku tak tengok blog aku nie..Bila tak tengok maka kawan kawan aku pun sama tak tengok..ishh2 nak wat cam ne gamaknya..kerja berlambak nak disiap kan..huhuhu...Jadi dengan kesempatan yang ada nie walaupun macam tak berapa nak sempat nie aku cuma nak mengisi blog aku nie mengenai 'TANDA TANDA JANGKITAN VIRUS'.Aku rasa tak perlu lah aku terangkan apa tu virus(sebab aku memang ANTI GILA dengan mahluk tu)kerana kau orang lagi arif tentangnya.

Dalam dunia tanpa sempadan ini, apa saja boleh berlaku. Kecanggihan teknologi juga boleh disalahguna. Virus dicipta untuk menyusahkan orang lain. Walaupun kita mempunyai perisian anti virus, ianya belum dapat menjamin 100% selamat.Tahukah anda apakah tanda-tanda jika pc kita telah dijangkiti virus?


Tanda tanda pc anda telah dijangkiti virus adalah seperti berikut:

  • PC menjadi hang selepas dibuka, dan seringkali berlaku.
  • Prestasi PC tiba-tiba sahaja menjadi lembap. Sebarang aplikasi atau fail yang hendak dibuka menjadi terlalu perlahan.
  • Keluar mesej "Out of memory error" walaupun PC mengandungi ruang ingatan yang mencukupi.
  • Sistem operasi Windows tidak boleh dijalankan walau sebelum ini kita tidak pernah menyentuh bahagian setting ataupun mengubah registry.
  • Sistem operasi Windows tidak dapat dijalankan kerana fail-fail penting untuk menjalankannya hilang tiba-tiba.
  • Ada program yang tidak pernah diinstal sebelum ini tiba-tiba muncul dan berjalan dengan sendirinya.
  • Terdapat proses yang tidak diketahui sedang berjalan dan menggunakan banyak sumber CPU.
  • Kita tidak boleh menginstal sebarang program atau aplikasi baru.
  • Windows seringkali reboot dan proses reboot berlaku berulangkali.
  • Utiliti cakra seperti scandisk melapurkan banyak error pada cakra selepas melakukan imbasan cakra.
  • Program atau aplikasi yang sebelum ini boleh digunakan crash secara tiba-tiba.
  • Drive partition bagi cakra keras, CD-ROM dan cakra liut tiba-tiba sahaja hilang.
  • Menerima email yang mengandungi sisipan-sisipan yang ganjil, contohnya mengandungi dua ekstensi.
  • Perisian Antivirus hilang tiba-tiba.
  • Perisian Antivirus tidak boleh di instal.
  • Dialog box terpapar pada skrin secara tiba-tiba.
  • Sistem PC berjalan dengan sendirinya, misalnya tetikus menunjuk ke sesuatu, membuka dan menutup tray CD-ROM dengan sendirinya.
  • Penunjuk tetikus berubah imej dan grafik.
  • Ikon-ikon ganjil terpapat pada sistem tray walaupun tidak pernah menginstal sebelum ini.
  • Muzik atau Video tiba-tiba sahaja dimainkan dengan sendirinya.
  • Saiz sesuatu fail berubah, walaupun kita tidak mengeditnya sebelum ini.
  • Fail-fail yang kita simpan hilang satu persatu.
  • Properties sesuatu fail berubah dengan sendirinya.
Jadi apa yang ingin aku kongsikan pada kau orang semua,sekiranya komputer atau lappy kau org menghadapi masalah berikut,maka cepat cepatlah mengambil langkah yang perlu dan mencegah itu lebih baik daripada mengubati.Semoga post aku kali ini dapat memberi sedikit manfaat untuk semua.



Penggunaan Domain Dot my kurang sambutan

Wednesday, October 21, 2009 · 3 Puteri amani


Kebanyakan kita tidak mementingkan alamat laman web seperti www.pilihan.com,www.pilihan.my atau pilihan lain.Mungkin ramai pengguna lebih suka menggunakan platform blogspot,wordpress dan macam macam lagi perkhidmatan lain kerana tidak dapat dinafikan lagi ianya menawarkan perkhidmatan percuma.

Bagaimanapun,alangkah baiknya kalau kita memiliki Dot my pada hujung alamat laman web memandangkan ia gambaran sebenar menunjukan dari mana asalnya laman web itu.Ia berdasarkan kemampuan kita mamabayar alamat Domain dengan anggaran antara RM50 hingga RN120 setahun.Bagi individu,ia mungkin sukar,namun perkara yang sama tidak sepatutnya dikeluhkan syarikat yang bertapak dan beroperasi di malaysia.

Alamat domain boleh dianggap sebagi alamat rumah kita yang menunjukan beberapa perkatan Dot my di hujungnya.Kalau dulu alamat mempunyai tiga perkatan seperti www.pilihan.com.my namun ia mengalami perubahan pada tahun 2008 selepas dot com membenarkan perkataan Dot my sahaja digunakan tanpa perlu meletakkan Dot com didepannya.Tanpa dinafikan lagi pengguna internet dimana sahaja walaupun duduknya dikampung atau sesiapa sahaja boleh menggunakan alamat sendiri seperti www.minahkampung.my kini boleh mendaftar dan mendapatkanya selepas .my DOMAIN REGISTRY membuka tawaran itu kepada umum.

Tahun lalu pembekal pendaftaran alamat internet terkemuka Asia Pasifik,Dot my DOMAIN REGISTRY yang sebelumnya dikenali sebagai MYNIC Berhad menawarkan alamat dua peringkat Domain (2DL) kepada rakyat di negara ini berbanding 3DL sebelum (contoh www.alamat.com.my)bermula 23 mac 2008.Jika kita melihat perkataan Dot my itu sendiri melambangkan singkatan untuk Malaysia malah ia juga mudah untuk diingat.Tetapi sambutan alamat Dot my kurang di gunakan oleh rakyat Malaysia sendiri.

Mengikut perangkaan sehingga hujung 2008,pendaftaran alamat Domain mencecah 80,786 yang menerawang di dunia siber ( Sumber dari .my DOMAIN REGISTRY),namun begitu lebih 50% syarikat Malaysia yang disenaraikan di Bursa Malaysia tidak menggunakan Dot my malah lebih kepada penggunaan dot com.Malaysia berjaya menyertai negara lain di Asia yang turut mempunyai nama Domain peringkat kedua ini.Kejayaan ini meletakkan negara setara dengan kemajuan teknologi dirantau ini tetapi tidak ramai yang memandang kepentingan penggunaan Dot my.

Sebagai rakyat malaysia kita sepatutnya berbangga menggunakan Dot my kerana ia melambangkan identiti kenegaraan serta menunjukan asal tumpah darah kita.Apatah lagi syarikat yang berjual beli dalam dan luar negara membabitkan urusniaga menggunakan laman web.Sepatutnya sebagai rakyat Malaysia kita perlu turut sama dengan negara negara lain di Asia seperti Jepun,Singapura,Hong Kong yang mementingkan nama Domain Negara masing masing dalam melonjakkan identitit tersendiri.

Semoga satu hari nanti pengguna internet dan Syarikat di Malaysia sedar akan perkara ini dan berbangga menggunakan identiti malaysia dalam alamat laman web mereka.Selagi ianya tidak berlaku maka tidak juga tercapai konsep 1 malaysia pada dasarnya.



Kuasa Viral FACEBOOK

Sunday, October 18, 2009 · 0 Puteri amani


Post kali ini saya hanya ingin berkongsi dengan anda semua bagaimana saudara Ridzuan Richie yang selalu menggunakan laman sosial Facebook mengambil peluang untuk menjana pendapatan melalui kuasa viral facebook yang tidak ramai pengguna facebook yang tahu.Mungkin diantara anda mengenalinya dan ada juga yang tak tahu malah namanya pun tak pernah dengar.Saudara Ridzuan ini ialah seorang usahawan internet yang telah mengeluarkan e-book Kuasa Viral Facebook.E-book ini menceritakan bagaimana Ridzuan menambah pendapatan melalui rangkaian sosial media menggunakan aplikasi Facebook untuk menjana pendapatnya setiap hari dengan cara yang mudah dan berkesan.Jom kita lihat antara isi kandungan e-book yang di tulis olehnya.


Salam Usahawan Internet Sekalian,

Mahukah anda mendapat trafik yang sentiasa bertambah hari demi hari tanpa kos yang berulang dan anda hanya perlu goyang kaki sahaja tanpa perlu memeningkan kepala anda untuk berfikir cara mendapatkan trafik?

Mulai hari ini, anda tidak perlu lagi bersusah-payah untuk mendapatkan trafik setiap hari untuk blog dan web jualan anda. Saya faham bagaimana rasanya apabila kita cuba berusaha untuk mendapatkan trafik yang stabil untuk blog dan web jualan kita yang masih baru lagi bertapak di dunia internet yang terlalu luas ini!!

Saban hari, semakin lama semakin ramai orang seperti anda yang berminat untuk menceburkan diri di dalam perniagaan internet. Peluang yang boleh diperolehi di dalam perniagaan internet ini memang besar. Tetapi anda perlu sedar, ianya tidak semudah yang disangkakan. Jika anda ingin membina kejayaan di internet dan menjadikan perniagaan internet sebagai sumber pendapatan utama anda, apa yang anda perlukan ialah trafik, trafik dan trafik!!!! Ya! Itu memang benar kerana TANPA TRAFIK ANDA MATI!!!


Rujukan : Facebook Company Timeline and Statistic


Wow!! Peningkatan pengguna Facebook setiap bulan dianggarkan seramai 25 JUTA ORANG dan sekarang ini jumlah pengguna Facebook pada masa kini ialah dianggarkan sudah melebihi 200 JUTA ORANG!!! Ini merupakan peluang yang sangat besar untuk para usahawan internet, lebih-lebih lagi kepada yang baru nak bermula dengan perniagaan internet. Bagi yang masih baru, anda tidak perlu risau lagi kerana saya akan membantu anda untuk mencari PEMBELI, PROSPEK dan PELANGGAN servis dan produk anda mahupun produk orang lain.


Bayangkanlah jika anda berjaya mendapat trafik daripada Facebook hanya sebanyak 0.1% sahaja, itu pun sudah berjumlah 200,000 ORANG!! Saya percaya anda boleh mendapat lebih daripada apa yang saya perkatakan. Setiap bulan pengguna Facebook meningkat! Trafik untuk anda juga meningkat! Sudah semestinya hasil pendapatan anda juga meningkat!!

Kesimpulanya disini bahawa saudara ridzuan berjaya mengambil peluang daripada laman sosial facebook untuk menambah duit kocek beliau dengan cara yang mudah dan murah.Sekiranya anda pengguna facebook dan boleh dikatakan tak boleh tidur sebelum main facebook,gunakanlah platform ini untuk menambahkan pendapatan anda.Sekiranya anda berminat boleh dapatkan disini







Bukan Senang Nak Jadi Senang

Saturday, October 17, 2009 · 2 Puteri amani


Saya rasa semua orang dah biasa dengar orang kata"Bukan senang nak jadi senang tapi tak susah dan jadi susah".Kenapa yek saya nak bercerita pasal topik nie...Tak ada topik lain ke?..Tajuk nie sebenarnya saya tujukan khas kepada anda yang berkecimpung didalam perniagaan Internet samada secara separuh masa atau sepenuh masa.Ini kerana terlalu banyak produk atau apa jua perniagaan internet yang ditawarkan dengan mengatakan..Kerja mudah..RM10000 sebulan...Hanya 2 jam sehari utk RM5000 seminggu...tetapi hakikatnya 80-90% orang GAGAL menghasilkan duit melalui internet bahkan kedengaran komen,keluhan,rintihan KERUGIAN yang terpaksa ditanggung.Sebenarnya kegagalan yang anda hadapi adalah datang dari diri anda sendiri!!! kenapa plak?..aku dah buat semua cara yg disuruh..dah promosi..dah itu..dah ini..last sekali dah rugi ( hahaha)

Sebenarnya kegagalan itu datang nya dari sikap anda sendiri.Cuba anda fikirkan apakah anda sudah membuat satu keputusan yang muktamad untuk membeli atau menyertai apa jua perniagaan internet yang ditawarkan!! ini kerana kebanyakan dari kita terpikat dan teruja untuk membeli produk atau menyertai peluang perniagaan internet yang ditawarkan hanya berdasarkan KEUNTUNGAN semata mata dan akhirnya kecundang ditengah jalan.Dan bermula lah episod memburukan produk itu tipu,produk ini tak bagus,perniagaan itu SCAM tapi tak pernah menyalahkan diri sendiri walaupun pada kadar 5%.( pandai2 je aku nie..hahaha )

Jika kita banding kan perniagaan OFFLINE dan ONLINE tentunya RISIKO perniagaan online lebih tinggi dan perlu membuat kajian sepenuhnya sebelum satu keputusan dibuat.Tetapi sekiranya anda mengetahui cara yang betul perniagaan online adalah lebih mudah dijalankan dan dijadikan platform untuk kita mencari duit atau menambah duit poket kita dengan cara yang mudah,murah dan berkesan.Anda sendiri sedia maklum terlalu banyak produk produk atau pun peluang perniagaan yang ditawarkan melalui internet,setiap hari ada saja produk atau peluang baru yang ditawarkan.

Disini saya ingin bertanya kepada anda beberapa soalan ;
1) pernah kah anda membuat sedikit kajian?
2) Adakah anda benar2 berusaha?
3) Adakah anda fokus 100% atau ikut suka anda?
4) Adakah anda benar2 faham tentangnya?
5) Adakah anda bersedia untuk GAGAL?

Sekiranya jawapan dari 5 soalan diatas menyatakan TIDAK maka tidak salah anda menghadapi kegagalan dan kekecewaan.Kerana anda menganggap perniagaan online adalah perkara yang terlalu mudah.Sebenarnya dalam apa jua bidang yang ingin anda ceburi samada melalui cara online atau offline,anda perlu membuat perancangan yang betul2 teliti dan anda kena pastikan anda benar2 faham apa yang anda inginkan,tindakan yang perlu anda lakukan dan sikap anda sendiri.Jadi pesanan saya kepada anda semua jadikanlah ayat ini sebati dengan jiwa kita "TIDAK ADA JALAN PINTAS UNTUK BERJAYA MELAINKAN DENGAN PENGORBANAN YANG TERAMAT BESAR UNTUK MENDAPATKANNYA"

Disini saya ingin berkongsi sedikit tips untuk anda:
1) Buat kajian terlebih dahulu sebelum membuat keputusan.
2) fokus hanya pada satu produk atau perniagaan dahulu.
3) usaha yang bersungguh2 dan konsisten
4) Tetapkan matlamat yang jelas
5) Jangan hanya mengira UNTUNG sehingga terlupa faktor RUGI
6) KEKALKAN SIKAP ANDA SENTIASA POSITIF

Apa pun apa yang saya coretkan diatas adalah dari pandangan peribadi saya sendiri.sekiranya ianya tidak betul dan omong kosong saja..anggaplah ianya hanya bualan dari saya untuk anda.




Cari duit dengan Twitter sponsored Tweets

Friday, October 16, 2009 · 0 Puteri amani


Artikel kali ini saya ingin berkongsi dengan anda bagaimana untuk menambahkan lagi duit kocek anda dengan hanya menggunakan akaun twitter anda.cara ini sangat mudah dan tiada modal di perlukan.Apa yang penting anda hendaklah mempunyai akaun twitter.cara baru bagi pengguna Twitter untuk menambah pendapatan mereka. Jika anda mempunyai lebih dari 200 pengikut dalam akaun twitter, anda boleh menggunakan perkhidmatan yang disebut Sponsored Tweets untuk menghasilkan duit tambahan. Selepas anda sign up untuk akaun percuma anda ,anda akan ditambah ke senarai Tweets Sponsor. Bila pengiklan ingin menggunakan pengikut anda ,anda mengirimkan ayat yang ditulis oleh pengiklan, atau beberapa pengiklan membiarkan anda menulis iklan yang sesuai dengan selera anda sendiri. Apabila pengiklan ingin menggunakan khidmat akaun twitter anda,pengiklan akan menghantar email kepada anda untuk memberitahu tawaran tersebut.Anda juga mempunyai pilihan untuk tidak menghantar menolak tawaran yang diberikan oleh pengiklan sekiranya iklan tersebut tidak sesuai dengan kehendak anda atau apa alasan anda sekalipun. Yang terbaik adalah anda boleh menambahkan pendapatan sampingan dengan cara yang mudah. Anda akan dibayar pada kadar mimima dari usd1.00 untuk satu ayat yang digunakan. Semakin ramai pengikut yang ada dalam akaun twitter anda dan klik pada ayat promosi yang anda keluarkan melalui akaun twitter anda semakin banyak bayaran.yang anda akan perolehi .Anda juga boleh menggunakan Sponsored Tweets untuk mengiklan. sekiranya anda mempunyai produk untuk di iklankan. Ramai selebriti luar negara yang terkenal menggunakan akaun twitter mereka untuk mengiklankan apa jua produk yang di tawarkan dan mendapat bayaran yang mahal berbanding dengan bayaran royaliti mereka sebagai selebriti dengan menggunakan perkhidmatan ini. Tetapi sebelum ayat promosi yang hendak anda keluarkan melaui twitter akan di semak dahulu supaya tidak melanggar terma dan syarat yang ditetapkan oleh twitter.Dengan mendaftar sebagai ahli untuk mengiklan kan produk yang ditawarkan oleh anda tidak dikenakan sebarang bayaran dan anda akan dibayar setelah akaun anda mencapai minima usd50.00.

Sekiranya anda betul betul berminat untuk menambah pendapatan dan mendaftar sebagai ahli sponsored tweets,anda boleh daftarkan disini.Semoga apa yang saya kongsikan hari ini dapat membantu anda menambah pendapatan dengan cara yang mudah,percuma dan tiada modal yang dikeluarkan.Selamat menjadi ahli sponsored tweets

SponsoredTweets referral badge





Adakah MESTI.my juga Program SCAM?

Thursday, October 15, 2009 · 4 Puteri amani


Hari ini saya nak berkongsi dengan anda semua tentang laman web baru www.mesti.my yang baru dilancarkan.Portal iklan percuma dan berbayar bagi yang ingin menjana pendapatan bersama mereka.Laman web ini dikendalikan oleh syarikat OBL WORLDWIDE. Setahu saya sebelum ini Syarikat OBL WORLDWIDE mempromosikan portal web monsun biz setiap hari di akhbar akhbar tempatan.Tetapi kerana telah banyak tersebarnya berita bahawa MONSUN BIZ adalah SCAM maka mereka telah memberhentikan operasi mereka.kerana mereka perlu teruskan perniagaan mereka,maka terciptalah idea untuk membina laman portal baru PORTAL IKLAN TERHEBAT MALAYSIA...www.mesti.my

Mari kita tengok apa yang diterangkan tentang modus operandi laman web ini....

Selamat Datang Ke MESTI.my
( Di ambil dari laman web www.mesti.my )

Jom! Sertai MESTI.my kerana anda kini boleh letak iklan teks percuma, letak Iklan banner atau anda berpeluang menjana pendapatan secara sambilan/ sepenuh masa dari rumah. Kami ingin mempelawa anda mengambil peluang untuk bekerja secara sambilan/ sepenuh masa dirumah/ cyber café bersama MESTI.my. Anda akan dibayar sehingga RM738,275.00 jika anda rajin berusaha. Ingatlah bahawa setiap kemahuan pasti ada jalan. Setiap usaha pasti ada kejayaan. Jika tidak tahu anda perlu belajar. Jika tidak faham anda perlu bertanya. Keyakinan dan kepercayaan terhadap sesuatu peluang itu biasanya akan datang selepas kita berjaya. Tetapi bagaimana anda boleh berjaya jika anda tidak mahu mencuba? Oleh itu jika anda masih tidak yakin dengan peluang ini. Anda perlu memaksa diri anda untuk berani mencuba sesuatu yang baru. Mereka yang berjaya biasanya adalah mereka yang pandai merebut peluang. Yakinlah bahawa anda pasti akan berjaya mendapat pendapatan lumayan melalui MESTI.my, tidak kira samada anda mahir atau tidak untuk menggunakan internet. Berita baik untuk semua!


Anda perlu merebut peluang untuk maju bersama MESTI.my kerana kami akan pastikan MESTI.my menjadi sebuah portal iklan yang popular menjelang 2010. (Majulah seiring bersama kami)

Sebagai menyokong kenyataan kami ini, kami akan & telah melabur sejumlah wang yang besar untuk mengiklankan MESTI.my mulai September 2009 sehingga Disember 2010 kelak. MESTI.my akan diiklankan setiap hari di akhbar Harian Metro, www.hmetro.com.my, Website-website iklan berbayar, Google search engine, Facebook, yellowpages.com.my (akan datang) dan banyak lagi media massa, media cetak & media elektronik sehingga menjelang disember 2010. Kami telah memperuntukkan sebanyak RM250,000.00 untuk kos pengiklanan bagi memperkenalkan MESTI.my bagi tempoh 2009 sehingga 2010. Jika kami berani mengeluarkan RM250,000.00 untuk memastikan MESTI.my popular, mengapa anda perlu berasa ragu-ragu lagi untuk sertai kami? Tepuklah Dada Tanyalah Selera! Perlukan maklumat lebih lanjut mengenai peluang menjana pendapatan sehingga RM738,275.00 dari rumah/ cyber café bersama MESTI.my? Sila klik www.mesti.my/peluang.asp

Duit, Duit, Duit. Semua orang suka duit. Dengan MESTI.my anda boleh dapat banyak duit. Fakta mengapa kami begitu yakin anda boleh dapat banyak duit bersama MESTI.my. Lihat! Jika anda sanggup sertai kami kerana anda mahu cari duit, yakinlah bahawa ramai lagi orang lain diluar sana juga pasti sanggup sertai kami atas sebab/alasan yang sama seperti anda iaitu nak cari duit. Oleh itu biarlah anda menjadi orang yang pertama memperkenalkan MESTI.my kepada mereka. Kerana setiap ahli baru yang menyertai kami akan memberikan anda banyak duit. Tidak kira samada anda yang perkenalkan mereka kepada kami ataupun orang lain yang perkenalkan mereka kepada kami. Anda tetap akan dibayar sehingga 5 level. Melalui sistem unik yang kami gunakan iaitu force matrik 5 X 5 anda sebenarnya tidak perlu kuat bekerja. Kerana, duit akan masuk mencurah curah ke eWallet anda apabila terdapat penyertaan baru yang dibawa oleh upline/ downline anda. Hebatkan? Anda akan mendapat banyak downline percuma & pendapatan percuma dari upline/ downline anda sehingga 5 level. Sila klik www.mesti.my/pelan-insentif.asp

Perhatian!

Anda tidak diwajibkan untuk beriklan atau mempunyai apa - apa produk untuk diiklankan di MESTI.my jika mahu menyertai kami.
Anda digalakkan untuk datang terus ke pejabat kami jika mahu mendapatkan penerangan yang lebih jelas tentang MESTI.my.

Konsep rakan promosi bersama Mesti.my sangat mudah. Setelah anda menjadi ahli VIP Mesti.my, anda perkenalkan Mesti.my kepada kenalan, keluarga dan umum. Setiap penyertaan mereka sebagai VIP, anda layak mendapat insentif hebat. Memang hebat!


Dengan apa yang saya fahami keterangan laman web ini,saya dapati yang sistem perniagaan nya adalah sama seperti mana yang terdapat di laman web monsun biz cuma bezanya mereka tidak lagi menyedikan lot utk pengiklanan seperti mana monsun biz.Mesti.my menawarkan peluang pendapatan mengikut sistem sponsor (MATRIK)

Jadi kesimpulan dengan apa yang saya nilai dan mengikut pendapat peribadi saya,mesti.my masih menjalankan perniagan seperti mana yang dijalankan oleh monsun biz cuma modus operandi mereka berbeza.Kenapa saya berpendapat begitu kerana ianya masih dijalankan oleh syarikat yang sama.Apa pun ini adalah pendapat peribadi saya untuk dikongsikan bersama anda.Bagi sesiapa yang ingin cari pendapatan sambilan atau ingin menjana pendapatan bersama mesti.my kaji dan selidik lah dulu.sekiranya anda dikehendaki membayar sejumlah wang yang agak besar nilainya untuk menyertainya...JADILAH PENGGUNA YANG BIJAK.





10+ Cara Promosi & Tingkatkan Web Traffic Anda

Wednesday, October 14, 2009 · 9 Puteri amani

Ramai di antara rakan-rakan kita di Internet yang mencari tips mengenai cara promosi, marketing dan advertising yang sesuai bagi web mereka sama ada untuk tujuan personal mahupun bisnes. Di sini saya mengambil sedikit kesempatan untuk menyenaraikan 100 cara promosi yang biasa dilakukan oleh ramai Internet Marketers di Malaysia. Semoga ia dapat membantu anda dlm mempromosikan web secara online ataupun offline. Di sini ada 100 cara promosi untuk tingkatkan traffic web anda seperti berikut :

# 1 Buat blog dan cerita tentang apa² perkembangan tentang web atau diri anda secara lebih dekat. Pengunjung suka cerita dan update perkembangan baru. Search engines juga suka content yang relevant dan fresh spt di blogger.com. Jadikan blog anda sebagai satu alat promosi yang berkesan.

# 2 Fokus pada ‘niche’ anda dengan lebih tersusun. Pastikan content web anda berkualiti dan unik. Contohnya spt anda buat web pasal hobi memancing, pastikan anda buat pelbagai tips memancing, reference memancing, produk/service berkaitan, lokasi dan blog mengenai kaki pancing secara lebih terperinci.

# 3 Letakkan fungsi komponen viral seperti social bookmarking - del.icio.us , furl, digg, etc

# 4 Berikan sesuatu percuma ‘free stuff’ atau ‘free download’ supaya orang seronok melayari web anda.

# 5 Sindiketkan content web anda dengan menggunakan function RSS supaya org lain boleh subscribe di mana² RSS reader.

# 6 Letakkan video di Youtube atau Google Video dan masukkan sekali link / url web anda.

# 7 Gunakan Flickr atau Fotolog sebagai batu loncatan promosi gambar-gambar berkaitan dengan web anda. Letakkan gambar yang kelakar atau lucu lebih baik untuk dapatkan publisiti mengenai web anda.

# 8 Letak radio atau audio / video streaming di web anda bagi menarik pengunjung.

# 9 Bagi ebook atau report free berkaitan apa² niche dan letakkan url web anda di dalamnya.

# 10 Buat namecard / business card dan letakkan url web anda.

# 11 Buat logo atau favicon utk web anda supaya jadikan ia unik dengan identiti tersendiri.

# 12 Nama domain web anda yang ringkas dan tidak panjang supaya mudah diingati.
Contoh : yahoo.com , gameboy.com

# 13 Tak perlu heavy sangat graphic atau animation di web anda, hanya simple tapi padat serta loading time yang pantas bagi sesuatu web yang user friendly.

# 14 Navigation button atau link di web anda yang tersusun dan sistematik supaya mudah dilayari dan tidak mengelirukan pengunjung.

Untuk hari ini saya cuma postkan 14 cara sahaja dulu..yang selebihnya saya akan postkan kemudian kerana sekiranya nya 14 cara ini membantu anda,baru saya akan postkan cara yang lain,jika tida membantu sama sekali...cukup lah setakat ini sahaja.




Wikipedia Google S.E.O,Tips yang anda Harus menitik beratkan

Tuesday, October 13, 2009 · 0 Puteri amani


Kita semua tahu bahawa Google adalah Raja SERPs (Search Engine Results Pages) dan bahawa kita harus berfokus pada optimis enjin carian Google ketika cuba untuk menentukan kedudukan. Heck, dengan 80% perkongsian persaing anda boleh yakin bahawa di mana kita harus fokus.

Ada banyak hal yang perlu anda pertimbangkan ketika kita membuat halaman dan posting anda menulis untuk kepentingan kerana bukan sahaja anda menulis untuk enjin carian anda juga menulis untuk pelanggan. Jadi, mari kita lihat beberapa hal sederhana yang boleh anda lakukan untuk memberikan listing Google anda dorongan dan membantu pelanggan anda boleh menemui anda.

Format teks yg betul


Google cuba untuk meniru pembaca manusia dengan bots. Mereka ingin menentukan apakah halaman anda menawarkan nilai dan dengan demikian mereka mempunyai 187 metrik yang berbeza mereka mengukur.

Dengan demikian semakin ramah manusia anda adalah lebih baik. Misalnya, orang tidak membaca teks aliran lama dan bagaimana rencana diformatkan juga penting.

Manusia pembaca seperti klip daripada info and proper heading (H1 dan H2 tag) membantu memandu mata dan enjin carian untuk perkaitan teks yang anda posting.

Banyak penulis lupa SEO dan denda menyeimbangkan tindakan yang boleh membuat perbezaan antara banyak lalu lintas dan laman stagnan.

Ingat, semakin banyak orang untuk pergi ke laman anda, semakin banyak orang yang akan membeli produk anda. Semakin banyak orang untuk pergi ke laman anda, semakin banyak wang yang akan anda dapatkan daripada pengiklan anda. Kuncinya adalah membuat orang ke laman anda, dan jika anda mempunyai pemandu pemandu wisata seperti Google di belakang anda, anda berada di kerusi driver membuat orang ke laman anda.

Panjang kandungan adalah penting juga. Teks anda harus berada di antara 400-600 patah perkataan atau lebih dan kandungan harus memikat dan menarik.

Kajian Smart Keyword


Senarai halaman google berdasarkan kata kunci dan frasa yang umum digunakan. Dengan demikian anda harus melakukan seperti kata kunci sebelum menulis. Anda bahkan boleh menggunakan kata kunci Google sendiri alat untuk melihat apa yang persaingan yang anda miliki dan memastikan bahawa apa yang setiap frasa yang anda targetkan akan benar-benar mencari.

Salah satu poin yang sangat penting agar tidak mengulangi kata kunci dalam beberapa kata teks yang berulang-ulang.

Sekali lagi, itu semua tentang keseimbangan dan beberapa ahli SEO lupa bahawa orang-orang yang membaca ini juga, bukan hanya sebuah mesin pencari bot. Setelah Google mendapatkan pengunjung anda untuk mengklik pada hasil carian, mereka harus seperti membaca apa yang telah anda buat dan itu harus masuk akal.

Meletakkan kata kunci dalam judul halaman, judul dan teks adalah penting dan setiap istilah berkaitan juga tapi pastikan anda fokuskan untuk kata kunci yang diinginkan.

Kemampatan link

Untuk menguatkan pengoptimuman enjin carian Google, anda juga perlu untuk cawangan keluar. Semakin banyak kata kunci yang berkaitan perniagaan, semakin mereka akan muncul.

Link bangunan merupakan elemen penting dari SEO untuk Google dan juga Bing dan Yahoo. Link yang lebih relevan muncul untuk perniagaan anda semakin baik kesempatan anda untuk menemukan ini. Jika kata kunci utama anda ditemui dalam link tersebut maka semakin besar kemungkinan anda boleh ditemui oleh pelanggan anda.

Ada banyak cara anda boleh membina link dan kami meliputi beberapa teknik . Namun, jika anda membuat beberapa Web 2.0 dan mulai menyambung mereka semuanya (Linkwheeling) maka anda dapat secara mudah membantu perniagaan anda mendapatkan pendedahan yang berharga yang diperlukan.

Namun, semakin banyak anda meletakkan link, dan semakin banyak kali mereka mencari , semakin banyak kesempatan mereka menjumpai dari hasil google.kata Kunci untuk pengoptimuman enjin carian Google adalah membolehkan mereka menjumpai apa yang ada di web yang sesuai dengan permintaan pelanggan, satu-satunya cara yang terbaik untuk menemui syarikat anda dan produk anda.





Myportal Adalah Produk Portal D.I.Y

· 0 Puteri amani


Myportal adalah sebuah aplikasi perniagaan yang merangkumi laman portal, imej, gambar, video, dan alatan digital lain yang dimuatkan ke dalam 'Web Server' dan dapat diakses melalui Internet.

Dengan memberi tumpuan sepenuhnya kepada teknologi yang terbaik, MyPortal adalah satu-satunya sistem yang direkabentuk bagi membolehkan anda membina laman web dengan ciri-ciri portal dengan cukup mudah dan fleksi.


Dengan menggunakan konsep 'Do-IT-Yourself' (DIY), MyPortal membolehkan anda mengawal dan mengubahsuai keseluruhan kandungan laman web anda tanpa memerlukan khidmat Pakar Web.


Tahukah anda bahawa dengan Portal Whizz segala masalah untuk mengemaskini dan penyelenggaraan laman web dan portal dapat diselesaikan dengan mudah. Ini telah diperakui sendiri oleh lebih 1000 pengguna Portal Whizz di Malaysia.

Walaupun berkonsepkan DIY atau bina sendiri, pihak Edorey telah menyediakan pakej mempelajari teknik-teknik membina laman web dan portal untuk semua pengguna Portal Whizz. Berbekalkan modul-modul terpilih Portal Whizz, pengguna akan dapat mempelajari teknik membina laman web bercirikan portal mereka dalam masa satu hari sahaja dengan memasuki Whizz Workshop. Setiap pelajar akan dibekalkan dengan buku manual khas Portal Whizz dan diketuai oleh tenaga pengajar terpilih dan terlatih.

Sistem Portal Whizz telah digunapakai oleh rangkaian Kolej Komuniti di Malaysia selama lebih 2 tahun. Usahasama dengan Kolej Komuniti Malaysia telah dimeterai bagi membolehkan pengguna Portal Whizz seluruh Malaysia boleh menjalani sesi Whizz Workshop di makmal komputer kolej. Pendaftaran boleh dibuat menerusi Pejabat Sekretariat A.T.E.B.P. di Cheras, Kuala Lumpur.

Peserta Whizz Workshop akan dikenakan bayaran sebanyak RM 300 sahaja termasuk kos makan dan makmal komputer secara individu. Peserta akan diajar dari mula bagaimana hendak membina laman web bercirikan portal mereka sehingga siap melalui proses memasukkan data, imej, kandungan serta pengaktifan akaun emel . Walaupun para peserta bukan terdiri dari pakar IT atau mahir IT, para peserta dijamin mampu membina laman web bercirikan portal mereka mengikut citarasa peserta sendiri.

Jika berminat untuk mencuba anda boleh daftar disini.Hanya RM50 setahun





PENGIKLANAN DENGAN BANNER

· 0 Puteri amani


Banner amat penting untuk pengiklanan dan ia adalah salah satu cara pengiklanan yang berkesan selain daripada iklan tulisan. Iklan banner ini juga boleh dipamerkan di blog, forum, website dan mana-mana iklan yang memerlukan banner.

Kalau anda nak tahu, banner juga dapat menarik perhatian ramai.. Kerana banner yang beranimasi ini dapat menarik minat orang ramai untuk tahu lebih lanjut mengenai banner yang dibuat

Pengiklanan merupakan salah satu cara mempromosikan laman web bagi tujuan mendapatkan trafik atau pun pelawat, sama ada untuk tujuan menambahkan bilangan pelawat atau tujuan menukarkan pelawat tersebut kepada menjadi seorang pembeli.

Terdapat dua faktor utama yang perlu diketahui di dalam melakukan pengiklanan banner iaitu:

1) Design banner itu sendiri
2) Tempat mengiklan banner

Boleh dikatakan ramai usahawan internet yang mengabaikan kedua-dua aspek utama ini terutamanya aspek kedua. Selain itu, satu perkara yang dapat membezakan antara usahawan internet yang serius dan usahawan internet yang tidak serius ialah Design Banner itu sendiri..

Secara keseluruhan kesimpulan tentang e-book panduan banner yg dikeluarkan oleh saudara syahmi ialah ianya amat sesuai untuk semua golongan tak kira sama ada anda seorang yg pro atau newbie.Apa yg menarik minat saya utk membuat review tentang produk ini ialah dengan harga yg minima yg anda keluarkan,anda telah menjimatkan masa anda untuk belajar membuat banner dan belajar photoshop.Disamping itu juga anda boleh menggunakan kepakaran yg anda perolehi dari e-book tersebut untuk menambah pendapatan anda sebagai mengambil upah untuk membuat banner.Dengan nilai yg anda keluarkan saya memberi jaminan anda akan tersenyum dengan hasil yg bakal anda ciptakan dan anda boleh menggandakan semula modal yg anda telah keluarkan.Walau bagaimana pun pilihan ditangan anda.Bijaklah menggunakan wang anda dan memilih produk yg berkualiti serta membantu anda berjimat dari segi masa dan Wang.

Jika anda berminat untuk mendapatkan produk tersebut sila klik disini...Panduan banner

Photobucket

Blog Puteri Amani

Penafian: Blog puteri-amani.blogspot.com tidak akan bertanggungjawab di atas apa-apa kehilangan atau kerugian oleh penggunaan maklumat dari blog ini. Sebarang komen di blog ini adalah dibawah tanggungjawab pemberi komen. puteri-amani.blogspot.com tidak akan bertanggungjawab jika timbul sebarang masalah dari komen yang diberikan. Segala artikel, gambar dan video dalam blog ini bukan hak milik sepenuhnya puteri-amani.blogspot.com, ia diambil dari pelbagai sumber seperti yang dikreditkan.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Iklan

.

Google+ Followers

Followers

SponSor By Nuffnang

Iklan

.