Melanggan Melalui Email PERCUMA

Jika anda tidak mahu ketinggalan post di blog ini, anda boleh melanggan terus ke mailbox email anda; dan saya berjanji tidak akan berkongsi, menukar, menjual atau mendedahkan alamat email anda dalam apa jua cara sekalipun.

Enter your email address:

Delivered

"Bodoh punya Islam" - Desmond Yongkor hina Islam dalam Facebook

Tuesday, December 31, 2013 ·Komen diatas diperolehi daripada status mengenai dakwaan pihak Hong Leong Bank yang tidak membenarkan pekerjanya menunaikan solat ketika waktu bekerja.

Namun, beberapa pengguna Facebook telah memberikan komen yang tidak bertanggungjawab dengan memperlekeh serta menghina agama Islam.

Peter Ha dalam komennya " I Wonder how to work with so many prayer breaks ! Might as well don't work and stay at home. After all, Allah will drop food and money from heaven ! haha."Dan komen yang betul-betul menimbulkan kemarahan orang Islam yang membacanya datang daripada Desmond Yongkor:

"Kalau asik sembayang saja sampai 5 waktu... rugilah majikan bayar gaji.. majikan bayar gaji pekerja untuk kerja.. bukan kena bayar gaji untuk sembayang... bodoh punya ISLAM"
Komen beliau kini tersebar di media sosial dan ramai yang mahukan Desmond Yongkor segera di berkas pihak Polis.

Namun, Desmond dikatakan menggunakan akaun palsu dan sebelum ini juga beliau didakwa sering membuat provokasi kepada individu politik. Namun, kali ini provokasi yang dibuat oleh beliau dianggap terlalu melampau dan perlu disiasat. antara komen pengguna FB mengenai gambar ini:

"Agama rasmi Negara Malaysia ISLAM namun kebebasan beragama boleh. Tetapi tidak boleh menghina agama yang lain. INI sudah salah dalam perlambagaan negara. Boleh di hukum walaupun cuma di FB" -Abdul Wahab

Laporan polis telahpun dibuat melalui beberapa NGO dan individu.
Semoga identiti beliau dapat didedahkan agar menjadi pengajaran untuk tidak mempermainkan sensitiviti agama di negara ini. - sumber
0 Puteri amani :

Blog Puteri Amani

Penafian: Blog puteri-amani.blogspot.com tidak akan bertanggungjawab di atas apa-apa kehilangan atau kerugian oleh penggunaan maklumat dari blog ini. Sebarang komen di blog ini adalah dibawah tanggungjawab pemberi komen. puteri-amani.blogspot.com tidak akan bertanggungjawab jika timbul sebarang masalah dari komen yang diberikan. Segala artikel, gambar dan video dalam blog ini bukan hak milik sepenuhnya puteri-amani.blogspot.com, ia diambil dari pelbagai sumber seperti yang dikreditkan.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Iklan

.

Google+ Followers

Followers

SponSor By Nuffnang

Iklan

.