Melanggan Melalui Email PERCUMA

Jika anda tidak mahu ketinggalan post di blog ini, anda boleh melanggan terus ke mailbox email anda; dan saya berjanji tidak akan berkongsi, menukar, menjual atau mendedahkan alamat email anda dalam apa jua cara sekalipun.

Enter your email address:

Delivered

Ibu Mengapa Benda Itu Memotong Tangan Adik

Saturday, July 27, 2013 ·


Bulan 1: Ibu, panjang adik cuma 2 cm, tapi adik sudah ada dalam badan ibu.. Adik sayang ibu , bunyi degupan jantung ibu menjadi musik terindah yang menemani adik di sini..
Bulan 2: Ibu, adik dah boleh merasa jari jemari, di sini terasa hangat bu, nanti kalau adik dah keluar, ibu janji nanti kita main sama-sama ya..
Bulan 3: Ibu, biar pun adik belum tahu jenis jantina adik, tapi apa pun adik harap ibu & ayah bahagia apabila adik dilahirkan.. Jangan menangis ya bu, kalau ibu menangis, adik juga ikut menangis..
Bulan 4: Ibu.. rambut adik dah mula tumbuh, adik dah boleh menggerakkan kepala ke kiri dan kanan..
Bulan 5: Ibu.. tadi jumpa doktor ya, doktor cakap apa..? Αpa benda D&E tu bu.? Αdik takkan di apa-apa kan ya bu..?
Bulan 6: Ibu jumpa doktor tu lagi ya..? Bu, tolong bagi tahu doktor tu, adik di sini sihat-sihat saja ..! Tapi kenapa doktor tu masukkan benda tajam..? Benda tajam tu mula memotong rambut adik, bu tolong adik, adik takut.. Benda tajam tu pula memotong kaki adik, sakit bu..
Walaupun adik dah tiada kaki, adik masih ada tangan yang boleh memeluk ibu.. Bu, kenapa benda itu sekarang memotong tangan adik, ibu tolong adik.. Adik janji tak akan nakal-nakal dengan ibu..
Tapi, biarpun adik sudah tiada tangan dan kaki, adik masih ada mata dan telinga untuk melihat senyuman ibu, mendengar suara ibu, tapi .. Benda itu sekarang sudah mula memotong memutuskan leher adik, ibu.. Maaf bu.. Berilah adik kesempatan hidup, adik sayang ibu, adik teringin nak memeluk ibu..
Bulan 7: Ibu, adik di sini sihat-sihat saja, adik dah berjumpa dengan Tuhan di Syurga, Tuhan telah mengembalikan semua organ tubuh adik yang dipotong benda tajam itu.
Tuhan telah menyuruh bidadari menjaga, memeluk, memegang tangan, mengendong adik dengan lembut, dan lalu Tuhan membisikkan, memberitahu apa itu D&C.. Kenapa ibu tetap melakukannya..? Kenapa ibu tak nak bermain dengan adik..? Αpa salah adik bu..?
Ibu bertaubat ya, semoga Tuhan menempatkan ibu di sini, nanti kita main-main disini, dan jangan lupa ajak ayah juga ya bu..




0 Puteri amani :

Blog Puteri Amani

Penafian: Blog puteri-amani.blogspot.com tidak akan bertanggungjawab di atas apa-apa kehilangan atau kerugian oleh penggunaan maklumat dari blog ini. Sebarang komen di blog ini adalah dibawah tanggungjawab pemberi komen. puteri-amani.blogspot.com tidak akan bertanggungjawab jika timbul sebarang masalah dari komen yang diberikan. Segala artikel, gambar dan video dalam blog ini bukan hak milik sepenuhnya puteri-amani.blogspot.com, ia diambil dari pelbagai sumber seperti yang dikreditkan.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Iklan

.

Google+ Followers

Followers

SponSor By Nuffnang

Iklan

.