Melanggan Melalui Email PERCUMA

Jika anda tidak mahu ketinggalan post di blog ini, anda boleh melanggan terus ke mailbox email anda; dan saya berjanji tidak akan berkongsi, menukar, menjual atau mendedahkan alamat email anda dalam apa jua cara sekalipun.

Enter your email address:

Delivered

Awas! 10 Jenis Lelaki Yang Merbahayakan Wanita

Tuesday, August 20, 2013 ·

Awas! 10 Jenis Lelaki Yang Merbahayakan Wanita | Sebenarnya samada wanita atau lelaki itu tiada yang sempuranya.Masing masing mempunyai kelemahan yang tersendiri.Ini kerana manusia ini telah dijadikan sifatnya serba kekurangan dan tidak ada yang 100% sempurna.

Cuma kali nie saya nak berkongsi info berkenaan lelaki yang harus di jauhi oleh kaum wanita dan harus tahu perkara ini sebelum ianya menjadi mimpi ngeri bagimu.

Gambar Hiasan - Sumber Google Image


10 Lelaki yg Status Bahaya
Ini tips untuk wanita-wanita, korang kena berhati-hati dengan 10 jenis lelaki. Lelaki-lelaki tersebut boleh buat hidup anda bermasalah macam mereka juga.
1. Lelaki kaki perempuan
kalau anda jumpa Lelaki yang sering berkata:
Abang memang sayang kat ayang, tapi abang belum bersedia untuk hubungan yang serius.
Amboi dah 3 tahun berkepit sana sini, masih belum bersedia ker? lelaki macam nie memang tak serius dalam hubungan.dia memang langsung x ada matlamat untuk hidup berumah tangga dan pentingkan diri sendiri.malah jadikan anda perempuan simpanan nya.
2.Lelaki kikis
Duit anda duit dia…duit dia duit dia lah setiap kali dating semuanya anda yang bayar,sehinggakan duit nak beli rokok pon mintak anda.melampau sungguh lelaki macam ni.yang lagi lucu,bila dia nak isi minyak motor.mintak anda juga.tapi belakang anda sikit punya baik cilok ngn perempuan lain.pinjam duit anda konon nak buat bisnes..pandai betul berlakon tapi keluar dengan pmpn lain alasan nk wat bisnes lucu x?
3-lelaki kasanova
Lelaki yang suka ajak dating di tempat-tempat yang sunyi.wah bahaya! lelaki jenis ni memang gatal.memang tak sesuai untuk di jadikan  suami.kalau dia benar-benar serious dengan anda ,dating pun di tempat terbuka dan menjaga maruah anda sebagai seorang wanita
4. Lelaki Mata Keranjang
Lelaki yang dah ada awek, tapi selalu sms/call n jumpa anda. Ooo ini lelaki paling bahaya.Lelaki jenis ni dah ada awek, tapi wanita lain juga dia nak bermesra. Bila kantoi dengan awek, diorang akan cakap anda kawan jer, takkan nak berkawan tak boleh? Amboi. Kalau setiap malam call, bila awek not around, mula naik tocang. Lelaki jenis ni ternyata buaya tembaga tak laku.
5. Lelaki Kaki kontrol
Lelaki kaki kontrol memang patut dielakan.semua tak boleh.ada aje pantang larang.itu la ini la.semua nya di bawah kuasanya.nak beli barang pon kena mintak izin.belum lagi kalau ada acara makan2 kat opis memerlukan kita berurusan dengan org ramai atau keluar dengan lelaki,teman sepejabat.cemburu?jangan cakapla.memang kuat cemburu.rimasnya kalau ada lelaki jenis macam nie
6.Lelaki skema
sebenarnya lelaki nie tak bebahaya sgt.cuma terlalu blur.org tak suka ngan dia ,dia jek tergila-gilakan awek tu.awek tu lakterlalu memilih.org skema ni bukan dianggap bijak tetapi dr segi penampilan memang la xup to date langsung.sehinggakan susah nak cari awek yang betol2 sesuai untuk dia kecuali lelaki skema ini berubah
7. Lelaki kaki pukul
Lelaki jenis ini kalau boleh jauhkan la sangat2 merbahaya.baru berkawan dah berani pukul2.kalau dah berkahwin?beranak pinak? rumah tangga x akan kekal.jenis lelaki ini akan ringgan tangan pantang silap sikt ada jek yang x kena.sapa yang jadi mangsa? mesti lah orang di sekelilingnya.dan lelaki jenis nie memang orang yang sangat panas baran
8. Lelaki yang pentingkan diri sendiri
walaupun anda tengah busy berkerja/study untuk exam. Lelaki jenis ini suka sangat nak berkepit dengan anda, Sikit2 call, sms, nak jumpa.tak memikirkan sesuai ke tidaak masa tu.yang dia tahu hanya diri dia.masalahnya lelaki macam ni x ada keja ke? asik nak berkepit jek.cuba la buat sesuatu untuk menghilangkan rasa bosan/sunyi anda tu dengan rakan2 lelaki anda ke.ini tidak suka sangat kacau awek dia.macam la dunia dia tu awek diaj ek yang ada.rimas!
9. Lelaki cakap besar/dia jek bagus
Lelaki yang suka kutuk lelaki lain, dengan harapan anda tak dekati lelaki yg dikutuktadi . Sah-sah lelaki ni kuat jeles, dan jangan terkejut diorang ni jenis ngada-ngada.memang itu sifat semulajadi lelaki jenis ini.suka menunjuk2 dan tak mahu kalah dengan apa orang lain ada.tapi awas! lelaki cam ni kadang2 suka jadi umang2(pinjam barang orang mengaku barang sendiri) org cam ni pon ada..
10.lelaki yang tak adil
jenis lelaki ini memang tak boleh di jadikan calon suami.tak adil dalam membuat keputusan dan sering menjadikan anda mangsa keadaan.bayangkan kalau lelaki jenis ini jadi bf anda,asal bergaduh jek cari sebab tuduh anda yg bersalah padahal dia yang terang2 yang salah.satu lagi lelaki cam ni.memang kaki gaduh.so,kalau tak nakmerana badan jauhkan la diridari lelaki ini.

sumber - Cik Yaya


0 Puteri amani :

Blog Puteri Amani

Penafian: Blog puteri-amani.blogspot.com tidak akan bertanggungjawab di atas apa-apa kehilangan atau kerugian oleh penggunaan maklumat dari blog ini. Sebarang komen di blog ini adalah dibawah tanggungjawab pemberi komen. puteri-amani.blogspot.com tidak akan bertanggungjawab jika timbul sebarang masalah dari komen yang diberikan. Segala artikel, gambar dan video dalam blog ini bukan hak milik sepenuhnya puteri-amani.blogspot.com, ia diambil dari pelbagai sumber seperti yang dikreditkan.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Iklan

.

Google+ Followers

Followers

SponSor By Nuffnang

Iklan

.