Melanggan Melalui Email PERCUMA

Jika anda tidak mahu ketinggalan post di blog ini, anda boleh melanggan terus ke mailbox email anda; dan saya berjanji tidak akan berkongsi, menukar, menjual atau mendedahkan alamat email anda dalam apa jua cara sekalipun.

Enter your email address:

Delivered

Lukisan Hina Islam Di Kuala Lumpur

Monday, September 2, 2013 ·


Lukisan Hina Islam Di Pameran Di Kuala Lumpur | GAMBAR menunjukkan lukisan bertajuk I is for Idiot yang dipamerkan kepada umum baru-baru ini.Sekarang ni pelbagai isu tentang agama islam dipermainkan segelintir pihak.

KUALA LUMPUR – Sebuah lukisan yang menyentuh sensitiviti umat Islam diturunkan serta-merta selepas beberapa pihak membuat laporan polis.

Menteri Pelancongan dan Kebudayaan, Datuk Seri Mohamed Nazri Aziz berkata, lukisan bertajukI is for Idiot itu telah dipamerkan di sebuah galeri pameran di ibu kota.Katanya, penganjur pameran lukisan itu telah menurunkan gambar itu sebaik sahaja polis datang untuk membuat siasatan.

Lakaran pada lukisan tersebut menunjukkan mesej penghinaan dengan menyebut I for Idiotseolah-olah menyatakan Islam untuk orang bodoh.Kes ini masih dalam siasatan polis dan tindakan kepada penganjur akan diambil berdasarkan hasil siasatan polis,” katanya selepas melancarkan Majlis Perasmian Sambutan 50 Tahun Muzium Negara di sini semalam.

Nazri berkata, tindakan penganjur boleh dipersoalkan kerana ia sepatutnya merujuk kepada Balai Seni Visual sebelum lukisan itu dibenarkan untuk pameran.kosmo0 Puteri amani :

Blog Puteri Amani

Penafian: Blog puteri-amani.blogspot.com tidak akan bertanggungjawab di atas apa-apa kehilangan atau kerugian oleh penggunaan maklumat dari blog ini. Sebarang komen di blog ini adalah dibawah tanggungjawab pemberi komen. puteri-amani.blogspot.com tidak akan bertanggungjawab jika timbul sebarang masalah dari komen yang diberikan. Segala artikel, gambar dan video dalam blog ini bukan hak milik sepenuhnya puteri-amani.blogspot.com, ia diambil dari pelbagai sumber seperti yang dikreditkan.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Iklan

.

Google+ Followers

Followers

SponSor By Nuffnang

Iklan

.