Melanggan Melalui Email PERCUMA

Jika anda tidak mahu ketinggalan post di blog ini, anda boleh melanggan terus ke mailbox email anda; dan saya berjanji tidak akan berkongsi, menukar, menjual atau mendedahkan alamat email anda dalam apa jua cara sekalipun.

Enter your email address:

Delivered

Nelayan Mengidap Penyakit Ganjil

Sunday, November 17, 2013 ·


Dede Berumur 35 tahun,seorang nelayan Indonesia mengidap penyakit ganjil seperti pokok yang meliputi sebahagian besar badannya. Semuanya bermula selepas dia sengaja mehiris lutut beliau. Ketuat kecil mula muncul di tangan dan kaki dan, ianya mejadi semakin besar dan banyak dan dia tidak berupaya menggunakan tangannya lagi dan tidak dapat melakukan apa-apa aktiviti di rumah. 

Para doktor tempatan tidak boleh berbuat apa-apa untuk membantu beliau dan beliau pasti dia akan mati akibat keadaan ganjil tersebut, ketuat mula tersebar di seluruh tubuhnya. Syukurlah, dermatologi AS terkenal, dari University of Maryland, belajar keadaannya dan berfikir dia boleh membantu. Dia datang ke Indonesia, diperiksa Dede, mengambil sampel darah dan mendapati bahawa keadaan ini dahsyat,benar-benar seorang lelaki berubah menjadi pokok adalah disebabkan oleh Virus Papilloma Penyakit Yang Serupa seperti ketuat kecil yang terdapatkan di tangan mereka. 

Malangnya bagi Dede dia mempunyai kesalahan genetik yang membuat sistem imunnya lemah terhadap virus, ia tidak dapat menahan, jadi virus ini bebas untuk berkembang di dalam tubuhnya.Kesimpulannya bahawa satu bentuk vitamin A boleh mengurangkan kuantiti ketuat dan diharapkan membantu dia mengawal tangannya.

Selepas beberapa siri halangan kewangan dan politik, Dede telah mula menerima rawatan dan kini sedang di rawat.


0 Puteri amani :

Blog Puteri Amani

Penafian: Blog puteri-amani.blogspot.com tidak akan bertanggungjawab di atas apa-apa kehilangan atau kerugian oleh penggunaan maklumat dari blog ini. Sebarang komen di blog ini adalah dibawah tanggungjawab pemberi komen. puteri-amani.blogspot.com tidak akan bertanggungjawab jika timbul sebarang masalah dari komen yang diberikan. Segala artikel, gambar dan video dalam blog ini bukan hak milik sepenuhnya puteri-amani.blogspot.com, ia diambil dari pelbagai sumber seperti yang dikreditkan.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Iklan

.

Google+ Followers

Followers

SponSor By Nuffnang

Iklan

.