Melanggan Melalui Email PERCUMA

Jika anda tidak mahu ketinggalan post di blog ini, anda boleh melanggan terus ke mailbox email anda; dan saya berjanji tidak akan berkongsi, menukar, menjual atau mendedahkan alamat email anda dalam apa jua cara sekalipun.

Enter your email address:

Delivered

WAJAH MALAIKAT MAUT

Thursday, December 12, 2013 ·

WAJAH MALAIKAT MAUT

Malaikat Maut mempunyai 4 wajah;

1. Wajah api. Dengan wajah itu, ia mencabut nyawa orang" kafir.

2. Wajah galak. Dengan wajah itu, ia mencabut nyawa orang" munafik.

3. Wajah rahmat. Dengan wajah itu, ia mencabut nyawa orang" mukmin.

4. Wajah nur. Dengan wajah itu, ia mencabut nyawa para nabi dan shiddiqin. (IHD, Idem, VII: 114).

Celakalah kiranya, ketika malaikat maut datang kpd kita dgn muka yg berkilatan api ataupun buram tanpa cahaya. Hanya kpd Allah kita berlindung, smga kerahmatan serta keridhoan Allah ta'ala, snantiasa tercurah kpd kita semua sehingga tiadalah kita kembali kepada keharibaan-Nya kecuali dalam keadaan khusnul khotimah. aamiin.




0 Puteri amani :

Blog Puteri Amani

Penafian: Blog puteri-amani.blogspot.com tidak akan bertanggungjawab di atas apa-apa kehilangan atau kerugian oleh penggunaan maklumat dari blog ini. Sebarang komen di blog ini adalah dibawah tanggungjawab pemberi komen. puteri-amani.blogspot.com tidak akan bertanggungjawab jika timbul sebarang masalah dari komen yang diberikan. Segala artikel, gambar dan video dalam blog ini bukan hak milik sepenuhnya puteri-amani.blogspot.com, ia diambil dari pelbagai sumber seperti yang dikreditkan.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Iklan

.

Google+ Followers

Followers

SponSor By Nuffnang

Iklan

.