Melanggan Melalui Email PERCUMA

Jika anda tidak mahu ketinggalan post di blog ini, anda boleh melanggan terus ke mailbox email anda; dan saya berjanji tidak akan berkongsi, menukar, menjual atau mendedahkan alamat email anda dalam apa jua cara sekalipun.

Enter your email address:

Delivered

Kenapa kena banned dari google adsense?

Thursday, May 28, 2009 ·


Bagi internet marketer yang menjana pendapatan dengan adsense tentu ada diantaranya sudah biasa dengar dan pernah dibanned akaunnya oleh google.Antara sebabnya ialah:-

1. klik iklan sendiri
2. Nama atau alamat sebelum ini pernah kena banned
3. klik yang dihasilkan bukan dari search engine
4. klik dari ip yang sama
5. Melanggar terma adsense spt blog perkauman,seks.

dan banyak lg sebabnya.Bila dah dibanned sampai bila2 le tak leh nk daftar la..Jadi bila kita nak menjana pendapatan dgn adsense pastikan dulu yg kita ni jujur.Insyaallah kekal bersama adsense.

1 Puteri amani :

hamba said...
January 4, 2010 at 5:32 PM  

penah kena banned dgn Google 2x ..dulu snang nak bukak akaun...skrg payah sikit..kalau ada adword tak yah buat adsen..nanti akaun di tutup..mmg ketat google skrg nie...cubalah apply lagi...tau kan caranya...sabar...2x saya kena banned..2 tahun x de income google..
Saya doakan semoga berjaya kali nie..saya bantu...ek..apa yg terdaya!!

Blog Puteri Amani

Penafian: Blog puteri-amani.blogspot.com tidak akan bertanggungjawab di atas apa-apa kehilangan atau kerugian oleh penggunaan maklumat dari blog ini. Sebarang komen di blog ini adalah dibawah tanggungjawab pemberi komen. puteri-amani.blogspot.com tidak akan bertanggungjawab jika timbul sebarang masalah dari komen yang diberikan. Segala artikel, gambar dan video dalam blog ini bukan hak milik sepenuhnya puteri-amani.blogspot.com, ia diambil dari pelbagai sumber seperti yang dikreditkan.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Iklan

.

Google+ Followers

Followers

SponSor By Nuffnang

Iklan

.