Melanggan Melalui Email PERCUMA

Jika anda tidak mahu ketinggalan post di blog ini, anda boleh melanggan terus ke mailbox email anda; dan saya berjanji tidak akan berkongsi, menukar, menjual atau mendedahkan alamat email anda dalam apa jua cara sekalipun.

Enter your email address:

Delivered

Upacara Melempar Bayi Dari Tempat Tinggi

Thursday, July 18, 2013 ·

Upacara Melempar Bayi Dari Tempat Tinggi-Di India,ada upacara Aneh denga Melempar Bayi yang juga kedengaran menyeramkan bagi siapa saja yang melihatnya kerana upacar tersebut adalah dengan melempar bayi dari ketinggian 15 meter dan ditampung dengan hanya menggunakan kain.
Upacara tersebut sudah dilakukan secara turun temurun sejak 700 tahun yang lalu dan dipercayai oleh penduduk yang beragama Hindu mahupun Islam.Mereka percaya dengan melakukan upacara tersebut dapat mengatasi kematian bayi yang sangat tinggi,kerana istiadat tersebut dapat memberikan kesihatan pada anak-anak mereka.
Upacara seperti ini biasanya dapat ditemui di kawasan desa di India.Meskipun sudah dilakukan secara rutin.Hingga kini pun,upacara tersebut masih saja dilakukan di luar bandar kecil di India yang percaya dengan upacara tersebut dapat memberi kesihatan pada anak-anak mereka. Bagaimanakah keadaan bayi yang dilempar dari ketinggian 15 meter tersebut? Apakah keadaannya akan baik-baik saja kerana bayi hanya ditangkap dengan menggunakan kain?sekiranya salah langkah,adakah bayi itu akan selamat?
2013 07 16 225744 Upacara Melempar Bayi Dari Tempat Tinggi
2013 07 16 225754 Upacara Melempar Bayi Dari Tempat Tinggi0 Puteri amani :

Blog Puteri Amani

Penafian: Blog puteri-amani.blogspot.com tidak akan bertanggungjawab di atas apa-apa kehilangan atau kerugian oleh penggunaan maklumat dari blog ini. Sebarang komen di blog ini adalah dibawah tanggungjawab pemberi komen. puteri-amani.blogspot.com tidak akan bertanggungjawab jika timbul sebarang masalah dari komen yang diberikan. Segala artikel, gambar dan video dalam blog ini bukan hak milik sepenuhnya puteri-amani.blogspot.com, ia diambil dari pelbagai sumber seperti yang dikreditkan.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Iklan

.

Google+ Followers

Followers

SponSor By Nuffnang

Iklan

.