Melanggan Melalui Email PERCUMA

Jika anda tidak mahu ketinggalan post di blog ini, anda boleh melanggan terus ke mailbox email anda; dan saya berjanji tidak akan berkongsi, menukar, menjual atau mendedahkan alamat email anda dalam apa jua cara sekalipun.

Enter your email address:

Delivered

Diserang Wanita Berbogel di Masjidilharam - Cerita Dari Mekah

Thursday, July 18, 2013 ·
Dipetik dari Mastika

Diceritakan oleh: 
Datuk Dr Harun Din al-Hafiz


Kali pertama saya menjejakan kaki ke Mekah adalah pada tahun 1968 iaitu untuk menunaikan fardhu Haji. Alhamdulillah dari itu hingga sekarang boleh dikatakan setiap tahun saya ke sana,samaada untuk menunaikan haji atau umrah.

Mekah menemukan saya denga pelbagai pengalaman aneh,misteri dan cukup menginsafkan,melalui pengalaman itu akurlah saya bahawa kita makhluk Allah kerap mengingkari perintahnya dan Betapa Allah itu maha berkuasa. Ia boleh membalas perbuatan pada bila bila masa dan dalam bentuk apa yang disukainya,termasuk yang mengaibkan kita.

Salah satu kisah menarik yang cukup baik untuk diambiliktibar ialah mengenai seorang jemaah haji(lelaki) yang gagal masuk ke Masjidilharam. Lelaki ini tidak sama pakej dengan saya,jadi aya tidak mengenalinya.

Apa yang berlakukepada lelaki berkenaan adalah setiap kali hendak masuk ke Masjid,dia tiba tiba sahaja menjadi panikseperti orang yang ketakutan. Kemudian lelaki itu tergopoh gapah keluar semula dari Masjid dan pulang kerumah tumpangannya.

Selepas gagal kali pertama lelaki itu cuba lagi kali2 tetapi setelah orang2 di Masjid memandang ke arahnya,dia terus berlari balik ke rumah tumpangannya semula. Kejadian aneh ini berkalu berulang ulang kali selama hampir seminggu sehingga lelai tadi tidak dapat sembahyang di dalam Masjidilharam.

Melihat keaada yang sungguh aneht itu, seorang sahabat datang memberitahu dan minta supaya saya cuba ubati lelaki itu. Saya bersetuju tetapi tdak terus melakukannya. Sebaliknya saya cuba mendapatkan makulmat tentang lelaki itu terlebih dahulu.

Saya sengaja berbuat demikian sebab saya rasa mesti ada sesuatu kesalahan yang dilakukannya hingga menyebabkan dia jadi sedemian rupa. Jadi saya suruh kawan saya selidiki dulu latar belakang lelaki itu. Kawan saya pun pergilah berjumpa semula dengan lelaki itu dan minta dia cerita kan apa sebenarnya berlaku.

Ceritanya amat memalukan tapi memberi amat pengajaran. Sebenarnya lelaki berkenaan mempunyai hobi buruk-menonton filem lucah. Filem lucah sudah jadi macam makanan hariannya malah pada malam terakhir hendak bertolak ke Mekah pun dia sempat lagi menonton filem lucah.

Rupa rupanya, lelaki itu memberitahu bahawa setiap kali dia hendak memasuki Masjidilharam dia tiba tiba sahaja ternampak seorang perempuan yang dalam keadaanbogel menerkan ke arahnya atau seperti mencari carinya. Maka kerana taku kelakuan perempuan tadi akan memalukan dirinya,lelaki berkenaan melarikan diri.

 Selepas mengetahui keddukan sebenarnya barulah saya ubatkan lelaki tadi. Saya diberitahu selepas itu barulah lelaki itu dapat masuk ke Masjid, itu pun cuma sampai pintu.

petikan sumber


0 Puteri amani :

Blog Puteri Amani

Penafian: Blog puteri-amani.blogspot.com tidak akan bertanggungjawab di atas apa-apa kehilangan atau kerugian oleh penggunaan maklumat dari blog ini. Sebarang komen di blog ini adalah dibawah tanggungjawab pemberi komen. puteri-amani.blogspot.com tidak akan bertanggungjawab jika timbul sebarang masalah dari komen yang diberikan. Segala artikel, gambar dan video dalam blog ini bukan hak milik sepenuhnya puteri-amani.blogspot.com, ia diambil dari pelbagai sumber seperti yang dikreditkan.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Iklan

.

Google+ Followers

Followers

SponSor By Nuffnang

Iklan

.