Melanggan Melalui Email PERCUMA

Jika anda tidak mahu ketinggalan post di blog ini, anda boleh melanggan terus ke mailbox email anda; dan saya berjanji tidak akan berkongsi, menukar, menjual atau mendedahkan alamat email anda dalam apa jua cara sekalipun.

Enter your email address:

Delivered

Bayi Baru Lahir Mati ‘Dipanggang’ Dalam Inkubator

Friday, August 2, 2013 ·

Bayi ini dimasukkan ke dalam inkubator akibat dijangkiti masalah selsema. Jadi ia dibiarkan semalaman dalam mesin tersebut. Namun apa yang mengejutkan, ia didapati telah melecur teruk dan maut ditempat kejadian. Apa yang lebih merumitkan keadaan, CCTV juga tiba-tiba dipadamkan dan pihak hospital tidak mahu bertanggungjawab.
Seorang bayi baru lahir meninggal dunia akibat melecur dipercayai selepas ditinggalkan di dalam inkubator di hospital kanak-kanak Quanzhou.
Gambar bayi berusia 12 hari itu telah disiarkan kepada umum selepas ia dimuatnaik dalam laman web China iaitu Sina Weibo.
Menurut Beijingcream.com. bayi berkenaan dimasukkan ke dalam inkubator semalaman sebagai langkah berjaga-jaga memandangkan dia mengalami selesema.

bayi2
Haba di dalam inkubator itu bagaimanapun dilaporkan panas menyebabkan bahagian belakangnya melecur.

Kematian bayi kecil itu disifatkan sebagai kemalangan ngeri.
Apa yang menyebabkan kemarahan ramai ialah terdapat laporan bahawa kamera pengawasan yang diletakkan di situ pada malam kejadian, telah dipadamkan.
Hospital terbabit juga dikatakan enggan mengambil tanggungjawab di atas kematian bayi tersebut manakala kakitangannya pula enggan memberikan sebarang komen kepada media.
0 Puteri amani :

Blog Puteri Amani

Penafian: Blog puteri-amani.blogspot.com tidak akan bertanggungjawab di atas apa-apa kehilangan atau kerugian oleh penggunaan maklumat dari blog ini. Sebarang komen di blog ini adalah dibawah tanggungjawab pemberi komen. puteri-amani.blogspot.com tidak akan bertanggungjawab jika timbul sebarang masalah dari komen yang diberikan. Segala artikel, gambar dan video dalam blog ini bukan hak milik sepenuhnya puteri-amani.blogspot.com, ia diambil dari pelbagai sumber seperti yang dikreditkan.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Iklan

.

Google+ Followers

Followers

SponSor By Nuffnang

Iklan

.