Melanggan Melalui Email PERCUMA

Jika anda tidak mahu ketinggalan post di blog ini, anda boleh melanggan terus ke mailbox email anda; dan saya berjanji tidak akan berkongsi, menukar, menjual atau mendedahkan alamat email anda dalam apa jua cara sekalipun.

Enter your email address:

Delivered

Sejadah Bercahaya Untuk Tunjuk Arah Kiblat Yang Tepat

Tuesday, August 13, 2013 ·


Kontroversi tentang arah kiblat shalat dalam Islam tampaknya akan terjawab bila kita menggunakan sajadah temuan terbaru Soner Ozenc.

Sajadah futuristik yang menggabungkan teknologi electroluminescent Fosfor dan seni artistik ini akan memudahkan umat Islam yang menunaikan shalat dalam menentukan arah kiblat.

Sajadah yang diberi nama Sajjadah 1426 ini akan bercahaya semakin terang bila dituju tepat menghadap arah kiblat.Sebaliknya, cahaya akan semakin redup bila arah sajadah digeser menjauhi kiblat.

Belum diketahui berapa harga jual sajadah bercahaya ini.Namun dalam pameran perdana di Kuwait  banyak peminat yang berkeinginan memiliki sajadah ini.

Modul berbasis kompas canggih yang tertanam di dalam sajadah akan menuntun arah kiblat dengan menunjukkan cahaya paling terang bila arah kiblat sudah tepat.Sajadah ini tentu bermanfaat bila kita berada di hotel atau tempat baru yang belum jelas arah kiblatnya. 0 Puteri amani :

Blog Puteri Amani

Penafian: Blog puteri-amani.blogspot.com tidak akan bertanggungjawab di atas apa-apa kehilangan atau kerugian oleh penggunaan maklumat dari blog ini. Sebarang komen di blog ini adalah dibawah tanggungjawab pemberi komen. puteri-amani.blogspot.com tidak akan bertanggungjawab jika timbul sebarang masalah dari komen yang diberikan. Segala artikel, gambar dan video dalam blog ini bukan hak milik sepenuhnya puteri-amani.blogspot.com, ia diambil dari pelbagai sumber seperti yang dikreditkan.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Iklan

.

Google+ Followers

Followers

SponSor By Nuffnang

Iklan

.