Melanggan Melalui Email PERCUMA

Jika anda tidak mahu ketinggalan post di blog ini, anda boleh melanggan terus ke mailbox email anda; dan saya berjanji tidak akan berkongsi, menukar, menjual atau mendedahkan alamat email anda dalam apa jua cara sekalipun.

Enter your email address:

Delivered

Spesis Ikan Yang Suka Gigit Buah Zakar Manusia

Thursday, August 15, 2013 ·

IKAN pacu daripada keluarga ikan piranha mempunyai gigi yang tajam.


STOCKHOLM - Golongan lelaki di Sweden diingatkan agar tidak berbogel semasa berenang selepas satu spesies ikan baharu yang ditemui di perairan negara itu cenderung menggigit testis (buah zakar) manusia.

Akhbar dalam talian MailOnline melaporkan, ikan pacu bersaiz 0.21 meter daripada keluarga piranha itu ditemui oleh seorang nelayan.
Ia dijumpai di Oresund Sound, pesisir pantai di selatan Sweden pada minggu lalu.
Ikan pacu mempunyai gigi seperti manusia yang amat sesuai untuk mengunyah.
Di Papua New Guinea, ikan pacu dikenali sebagai 'Pemotong Testis' dan spesies itu dilapor menjadi punca kematian dua nelayan di situ.
Mangsa mati akibat kehilangan banyak darah selepas buah zakar mereka digigit ikan air tawar berkenaan yang mampu membesar sehingga 0.9 meter dan berat mencecah 25 kilogram. 
- Agensi0 Puteri amani :

Blog Puteri Amani

Penafian: Blog puteri-amani.blogspot.com tidak akan bertanggungjawab di atas apa-apa kehilangan atau kerugian oleh penggunaan maklumat dari blog ini. Sebarang komen di blog ini adalah dibawah tanggungjawab pemberi komen. puteri-amani.blogspot.com tidak akan bertanggungjawab jika timbul sebarang masalah dari komen yang diberikan. Segala artikel, gambar dan video dalam blog ini bukan hak milik sepenuhnya puteri-amani.blogspot.com, ia diambil dari pelbagai sumber seperti yang dikreditkan.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Iklan

.

Google+ Followers

Followers

SponSor By Nuffnang

Iklan

.