Melanggan Melalui Email PERCUMA

Jika anda tidak mahu ketinggalan post di blog ini, anda boleh melanggan terus ke mailbox email anda; dan saya berjanji tidak akan berkongsi, menukar, menjual atau mendedahkan alamat email anda dalam apa jua cara sekalipun.

Enter your email address:

Delivered

Bahaya Deodoran Yang Tidak Diketahui Ramai

Saturday, September 14, 2013 ·


DI DUNDEE, seorang lelaki terpaksa menanggung kesakitan apabila kakinya mengalamai reputan fros akibat tindakannya menyembur stokin yang lembab akibat peluh serta kasutnya dengan deodoran.

Reputan fros itu menyebabkan kakinya seolah-olah terbakar, membengkak kemerahan, pedih dan berkuping.Lelaki itu dikatakan menyembur deodoran itu sebelum keluar membeli-belah.Dalam masa sejam, dia mula merasai kesakitan dan terkejut apabila melihat kulit kakinya mula jatuh dan bertukar kehitaman.

Pakar pembedahan plastik, Stuart Waterson yang merawat lelaki itu berkata, risiko akibat penggunaan deodoran jarang diperkatakan secara meluas.

Ia mungkin terjadi apabila bahan kimia pada deodoran itu menyerap pada fabrik yang lembab sekaligus memberi kesan kepada kulit.

Credit
0 Puteri amani :

Blog Puteri Amani

Penafian: Blog puteri-amani.blogspot.com tidak akan bertanggungjawab di atas apa-apa kehilangan atau kerugian oleh penggunaan maklumat dari blog ini. Sebarang komen di blog ini adalah dibawah tanggungjawab pemberi komen. puteri-amani.blogspot.com tidak akan bertanggungjawab jika timbul sebarang masalah dari komen yang diberikan. Segala artikel, gambar dan video dalam blog ini bukan hak milik sepenuhnya puteri-amani.blogspot.com, ia diambil dari pelbagai sumber seperti yang dikreditkan.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Iklan

.

Google+ Followers

Followers

SponSor By Nuffnang

Iklan

.