Melanggan Melalui Email PERCUMA

Jika anda tidak mahu ketinggalan post di blog ini, anda boleh melanggan terus ke mailbox email anda; dan saya berjanji tidak akan berkongsi, menukar, menjual atau mendedahkan alamat email anda dalam apa jua cara sekalipun.

Enter your email address:

Delivered

Kecoh! Bedak Tanaka Tiada Kelulusan KKM

Friday, August 2, 2013 ·

Bab ni aku memula pun tertanya tanya jugak kan?? Yelah.. kewujudan bedak Tanaka kat Malaysia ni sebenarnya dah lama tapi pengguna di kalangan rakyat malaysia ni masa tu tak berapa meluas. Cuma orang2 mymar yang kerja buruh2 kasar je pakai. Standard retis2 mymar tak pernah pulak pakai.. Myamar2 yang golongan ada - ada pun tak pernah nampak jugak depa tempek bedak tanaka ni.



Cuma setelah gambar Nora Danish menempek bedak tanaka tersebar maka ramailah manusia berpusu2 cuba membeli bedak tanaka ni. Rega tak payah cakap la.. macam2 rega ada. Dari rega RM15 hinggalah ke RM40 pun ada orang jual walhal bedak ni kalau kat luar boleh dapat tak sampai RM10 pun seunit.

Bab rega.. tu tak kisah la. Yang sanggup bayar mahal tu suka hati la duit depa kan?? Tapi bedak tanaka ni ada kelulusan dari KKM ker?? sebab ada terbaca dari status hamba Allah ni yang profilenya tertulis salah seorang staff di KKM yang mengatakan produk ni tiada kelulusan KKM.


Sumber dari FB pemilik status

Sang Lekit pun tak berani nak sahkan produk ni samada ada kelulusan ataupun tak tapi orang yang pernah beli & sedang menjual rasanya kena alert la bab ni. Bila keluar cerita2 macam ni pengguna akan rasa was was untuk gunakannya. Yelah.. kang ambil stok banyak tetiba orang dah taknak beli kan rugi. Jadi bila kita ada maklumat lengkap pasal produk yang kita jual lebih2 lagi status halal & selamat yang di sahkan oleh mereka2 yang berwajib kan mengurangkan risiko. Jadi pada peniaga tanaka ni jangan sentap ok.. kalau ada info, bukti atau apa2 yang boleh korang share.. bagitau kalau nak tempek kat entri blog melekit ni. den boleh je tolong sebarkan. 


sumber asal copy & paste



0 Puteri amani :

Blog Puteri Amani

Penafian: Blog puteri-amani.blogspot.com tidak akan bertanggungjawab di atas apa-apa kehilangan atau kerugian oleh penggunaan maklumat dari blog ini. Sebarang komen di blog ini adalah dibawah tanggungjawab pemberi komen. puteri-amani.blogspot.com tidak akan bertanggungjawab jika timbul sebarang masalah dari komen yang diberikan. Segala artikel, gambar dan video dalam blog ini bukan hak milik sepenuhnya puteri-amani.blogspot.com, ia diambil dari pelbagai sumber seperti yang dikreditkan.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Iklan

.

Google+ Followers

Followers

SponSor By Nuffnang

Iklan

.